На Вінниччині через суд повертатимуть сільський клуб у Фонд держмайна

Новини Вінниці / На Вінниччині через суд повертатимуть сільський клуб у Фонд держмайна

Працівники прокуратури виявили, що свого часу було незаконно приватизовано клуб в селі Озаринці на Могилів-Подільщині. Його власником нині є одне товариство з обмеженою відповідальністю. Як зазначають у прокуратурі, щоб приватизувати будівлю площею 116,6 кв. метри ТОВ звернулося до сільської ради, яка й ухвалила рішення про передачу клубу. Утім, як нині з'ясувалося, це було зроблено незаконно, бо товариство надало недостовірні документи.

Працівники прокуратури виявили, що свого часу було незаконно приватизовано клуб в селі Озаринці на Могилів-Подільщині. Його власником нині є одне товариство з обмеженою відповідальністю. Як зазначають у прокуратурі, щоб приватизувати будівлю площею 116,6 кв. м ТОВ звернулося до сільської ради, яка й ухвалила рішення про передачу клубу. Утім, як нині з'ясувалося, це було зроблено незаконно, бо товариство надало недостовірні документи.

Справа у тому, що у ході приватизації, що відбувалася у 90-х роках минулого століття, коли держпідприємства перетворювалися на ТОВ, закон забороняв передавати у приватні руки об'єкти соціально-культурного призначення, до яких і відноситься сільський клуб. Але на закони, як відомо, у нашій рідній країні, як кілька десятиліть тому, так й нині, чимало спритників не звертає уваги, особливо коли це стосується особистого збагачення. Тож й приватизували клуб, як стверджують у прокуратурі, використавши певні «схеми».

Імовірно, власникам незабаром доведеться повернути клуб до Фонду держмайна. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, працівниками їх відомства «скеровано до господарського суду Вінницької області позовну заяву про скасування рішення органу місцевого самоврядування та свідоцтва про право власності, виданого суб'єкту господарювання, а також визнання права власності на будівлю за державою в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій області».