На Вінниччині через новий спалах кору, на карантин відправили школу

Новини Вінниці / На Вінниччині через новий спалах кору, на карантин відправили школу

У Вінницькій області зареєстровано новий спалах кору . У школі в селі в с.Рахни Лісові Шаргородського району захворіло дев’ять дітей.

У Вінницькій області зареєстровано новий спалах кору. У школі в селі в с.Рахни-Лісові Шаргородського району захворіло дев’ять дітей.

«Відбулося термінове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з даного питання. Комісією було вирішено призупинити навчальний процес в Рахнівсько-Лісовій середній загальноосвітній школі І-ІІІ ст. з 9 по 16 жовтня 2018 року включно, так як в даному навчальному закладі кількість захворілих на кір школярів стрімко зростає. Причиною такого підйому захворюваності є відмова батьків щеплювати дітей», - повідомили у Шаргородській РДА.

Водночас, за даними Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України, впродовж тижня в регіоні захворіли на кір 112 осіб, із них 26 дорослих та 86 дітей.

«Кількість захворілих в порівнянні з попереднім тижнем зросла у 3 рази. З початку поточного року в області зареєстровано 1504 випадки кору. Із всіх захворілих 58 % не були щеплені проти кору», - повідомили в ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України».