На Вінниччині через кір на карантин закрили дві школи

Новини Вінниці / На Вінниччині через кір на карантин закрили дві школи

Учні одразу двох шкіл Шаргородського району пішли на вимушені канікули. На карантин навчальні заклади закрили через високу захворюваність на кір. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Учні двох шкіл Шаргородського району пішли на вимушені канікули. На карантин навчальні заклади закрили через високу захворюваність на кір. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відсьогодні і до 26 жовтня тимчасово призупинено навчання у Копистиринській школі, де захворіло 27 школярів, більшість учнів початкових класів.

Крім того, до 19 жовтня продовжили карантинні заходи в загальноосвітній школі І- ІІІ ст. села Рахни-Лісові. Тут навчання через спалах кору не відбуваються ще з минулого тижня.

Як розповіли NaПарижі, Шаргородський район відноситься до числа районів із найменшим відсотком вакцинованих дітей та школярів від усіх інфекцій, в тому числі і кору. І допоки місцеві не будуть щепленні, нові спалахи будуть виникати надалі .

Нагадаємо, у двох школах Шаргородського району у вересні на кір захворіло майже 30 школярів. У 99% дітей не було комплексу щеплень.