На Вінниччині бунтують освітяни: студенти, їх батьки та викладачі Брацлавського коледжу перекрили дорогу

Новини Вінниці / На Вінниччині бунтують освітяни: студенти, їх батьки та викладачі Брацлавського коледжу перекрили дорогу

Сьогодні, 25 червня, майже 200 осіб у Брацлаві, що на Вінниччині, вийшли на акцію протесту. Бунт вже не перший раз влаштовують представники, здебільшого трудовий колектив Брацлавського агроекономічного колледжу, які хочуть «вийти з-під крила» Вінницького національного аграрного університету, президентом якого є Григорій Калетнік.

Сьогодні, 25 червня, майже 200 осіб у Брацлаві, що на Вінниччині, вийшли на акцію протесту. Бунт вже не перший раз влаштовують представники, здебільшого трудового колективу Брацлавського агроекономічного колледжу, які хочуть «вийти з-під крила» Вінницького національного аграрного університету, президентом якого є Григорій Калетнік.

Нагадаємо, представники коледжу, який є структурним підрозділом ВНАУ, виявили бажання стати самостійними, свою ініціативу відстоювали неодноразово на акціях протесту та зі скандалами. Врешті 22 травня цього року депутати обласної ради на сесії прийняли рішення щоб направити звернення до уряду, аби «прийняти» заклад до спільної власності територіальних громад регіону. За таких умов коледж отримає фінансування з обласного бюджету та існував би відокремлено від аграрного університету. Варто зазначити, що таке рішення не надто до вподоби Григорію Калетніку.

Відтак вчена рада Вінницького національного аграрного університету взагалі прийняла рішення про ліквідацію відокремленого структурного підрозділу (філії) Брацлавського агроекономічного коледжу ВНАУ.

На знак протесту саме такої позиції керівництва аграрного сьогодні, 25 червня, працівники та студенти брацлавського закладу, їх батьки, а також жителі селища двічі перекривали рух транспорту на дорозі.

Спочатку активісти ходили по пішохідному переходу біля коледжу, згодом ходою пройшлися до селищної ради. Після, аби привернути увагу до своєї проблеми, мітингувальники пішли до села Вовчок і там перекрили трасу Немирів - Ямпіль.

«Ми оголосили безстрокову акцію протесту. Якщо нас не почують, готові знову виходити і перекривати дорогу. Трудовий колектив коледжу виявив бажання вийти із складу аграрного і стати самостійним. Ми були ініціаторами цього процесу, однак від’єднатися хочемо із цілісним майновим комплексом, на цьому шляху нас підтримали депутати. Після чого Вчена рада ВНАУ прийняла рішення про ліквідацію коледжу як філії. А це велика різниця, так у нас заберуть всі виробничі потужності.

Просимо відтермінувати рішення Вченої ради про ліквідацію коледжу, яка нині триває, до того часу, як Міністерство освіти не надасть нам консультації, як нам діяти. Адже приклади виходу, коли структурні  підрозділи університетів ставали самостійними навчальними закладами в нашій країні є – Іллінецький і Калуський коледжі», - розповів NaПарижі директор Брацлавського агроекономічного коледжу, депутат облради Дмитро Рижмань.

У коледжі запевняють, що через процес ліквідації вони не можуть здійснювати вступну кампанію, яка по плану має розпочатися в освітніх закладах за пару тижнів. Відтак навчальний закладу може втратити студентів.