На Вінниччині активізувалися рибні браконьєри

Новини Вінниці / На Вінниччині активізувалися рибні браконьєри

У період зимових свят в нашій області активізувалися рибаки, що використовують заборонені знаряддя лову. Зокрема, трьох таких спритників інспектори з охорони довкілля нещодавно виявили на березі річки Сільниця (притока П. Бугу – авт.).

У період зимових свят в нашій області активізувалися рибаки, що використовують заборонені знаряддя лову. Зокрема, трьох таких спритників інспектори з охорони довкілля нещодавно виявили на березі річки Сільниця (притока П. Бугу – авт.). Вони виловили фаткою близько 100 коропів й карасів. Екологи підрахували, що довкіллю нанесено збитків майже на 2,3 тис. грн. Як повідомила прес-служба державної екологічної інспекції у Вінницькій області, на порушників складено протоколи, які передано до суду. Браконьєрам доведеться сплатити штраф й відшкодувати збитки.

У цій же річці біля села Білоусівка, що в Тульчинському районі, сіткою ловив рибу й інший місцевий мешканець. Інспектори-екологи зафіксували, що його незаконний улов складався з двох десятків карасів. Йому доведеться сплатити штраф й понад 400 грн збитків.

Юрій ЯРМОЩУК