На Вінниччині аграрії перекрили дорогу міжнародного значення, щоб отримувати ПДВ з експорту олійних культур

Новини Вінниці / На Вінниччині аграрії перекрили дорогу міжнародного значення, щоб отримувати ПДВ з експорту олійних культур

Аграрії на Вінниччині приєдналися до своїх українських колег і розпочали безстрокову акцію протесту. Сільгоспвиробники сьогодні ,20 березня з 10:00 перекрили дорогу М12 на межі Теплицького і Гайсинського районів. Так вони пікетують проти рішення парламенту скасувати відшкодування ПДВ під час експорту ріпаку, сої та соняшнику . Про це NaПарижі телефоном з місця події розповів один із учасників мітингу Сергій Токарчук.

Аграрії на Вінниччині приєдналися до своїх українських колег і розпочали безстрокову акцію протесту. Сільгоспвиробники сьогодні, 20 березня, у 10:00 перекрили дорогу М12 на межі Теплицького і Гайсинського районів. Вони пікетують проти рішення парламенту скасувати відшкодування ПДВ під час експорту ріпаку, сої та соняшнику. Про це NaПарижі телефоном з місця події розповів один із учасників  мітингу Сергій Токарчук.

"Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Адже депутати затягують розгляд цього документу, не включаючи його до порядку денного. Перекриватимемо дорогу до того часу, поки парламент не внесе на розгляд  законопроект №7403-2, що повертає відшкодування #ПДВ при експорті сої та ріпаку ", - зазначив Сергій Токарчук.

Правопорядок на акції протесту забезпечують правоохоронці. Мітингувальники взяли із собою і сільськогосподарську техніку, яку припаркували на узбіччі.

"Ми пропускаємо автомобілі екстрених служб та легкові, в яких знаходяться діти", - уточнив Сергій Токарчук.

Нагадаємо, попереджувальний мітинг аграрії провели 15 березня, коли блокували дороги на Кіровоградщині, Полтавщині, Рівненщині, Черкащині, Чернігівщині та Херсонщині. Вінницькі сільгоспвиробники тоді не перекривали трасу.

Варто зазначити, що зі скасуванням ПДВ при експорті держава намагається зробити сприятливі умови для переробки олійних культур на вітчизняних підприємствах. Але агрірії вважають, що таке рішення зменшить ціни на сировину і вони постраждають матеріально.