На Вінниччині 22 парафії колишньої УПЦ МП вже перейшли до ПЦУ

Новини Вінниці / На Вінниччині 22 парафії колишньої УПЦ МП вже перейшли до ПЦУ

У Вінницькій області станом на сьогодні,14 січня,вже 22 парафії, які раніше перебували під юрисдикцією Української православної церкви Московського патріархату, приєднались до Православної церкви України. Про це повідомляє релігійно-інформаційна служба України.

У Вінницькій області станом на сьогодні,14 січня, вже 22 парафії, які раніше перебували під юрисдикцією Української православної церкви Московського патріархату, приєднались до Православної церкви України. Про це повідомляє релігійно-інформаційна служба України.

Найбільше громад, які вийшли з підпорядкування московського патріархату у Вінницькому і Козятинському районах. Крім того, поодинокі випадки переходу до ПЦУ є в Калинівському, Шаргородському та Піщанському.

Як відбувається перехід до ПЦУ можна стежити онлайн. Портал релігійно-інформаційної служби України розробив інтерактивну карту, згідно якої під крилом ПЦУ на сьогодні є храми у с. Пузирки, с. Непедівка, с. Махнівка, с. Перемога, с.Блажіївка (Козятинського району), с Сальник і с. Гущинці (Калинівського району), с. Коло-Михайлівці, с. Стадниця,  с. Тютьки, с. Рівець, с. Іванівка, с. Комарів, смт Вороновиця, с.Степанівка, с. Сокиринці (Вінницький район), с. Будне, с. Зведенівка (Шаргородського району). с.Миролюбівка, що Піщанському районі.

 У місті Вінниця до ПЦУ приєдналася  громада найбільшого і найстарішого 120-річного храму Вінниччини - ікони Божої Матері «Всіх скорботних радості», розташованого у головному корпусі Вінницького обласного психоневрологічного диспансеру, та парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу. А також Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Нагадаємо, вчора у Вінниці Президент України Петро Порошенко зазначив, що перше місце серед усіх областей за кількістю парафій, які перейшли до Православної церкви України, займає Вінницька.