На відкритті VINNYTSIA JAZZFEST-2018 покажуть легендарний бродвейський мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата!»

Новини Вінниці / На відкритті VINNYTSIA JAZZFEST-2018 покажуть легендарний бродвейський мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата!»

Вінницьких, і не лише, шанувальників джазу незабаром чекає яскрава подія – ХХІІ міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST 2018. Відкриття відбудеться 21 вересня у театрі ім. Садовського. Цього дня там представлять легендарний бродвейський мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата!». Глядачів чекає надзвичайне дійство, яке триватиме близько двох годин: запальні ритми, виступи кращих солістів Національної оперети України, розкішні костюми артистів та чимало іншого. Фестиваль триватиме три дня – з 21 по 23 вересня. Стало відомо, що з сольними програмами виступатимуть колективи з 9 країн світу – Польщі, Нової Зеландії, Південної Кореї, Австрії, Люксембургу, Ізраїлю, Литви, Чехії та України.

Вінницьких, і не лише, шанувальників джазу незабаром чекає яскрава подія – ХХІІ міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST 2018. Відкриття відбудеться 21 вересня у театрі ім. Садовського. Цього дня там представлять легендарний бродвейський мюзикл «Sugar, або В джазі тільки дівчата!». Глядачів чекає надзвичайне дійство, яке триватиме близько двох годин: запальні ритми, виступи кращих солістів Національної оперети України, розкішні костюми артистів та чимало іншого.

Фестиваль триватиме три дня – з 21 по 23 вересня. Стало відомо, що з сольними програмами виступатимуть колективи з 9 країн світу –  Польщі, Нової Зеландії, Південної Кореї, Австрії, Люксембургу, Ізраїлю, Литви, Чехії та України.

Зокрема, на фестивалі представлять масштабний проект «Polish Independence Jazz Night». До речі, під час нього будуть розігруватися призи, головний з яких – подорож до Польщі.

«Цього року вперше до нас приїдуть джазові зірки зі світовим ім’ям з найвіддаленіших країн – Південної Кореї та Нової Зеландії. Відтак, почуємо і екзотичні джазові жанри, і свіжі тенденції сучасної європейської музики. World jazz, сучасний свінгл, синтез народної, джазової музики та ф’южну, яскраве поєднання джазу і електронної діджейської музики, безсмертні джазові стандарти та styles vocal jazz – розмаїття жанрів вразить усіх!», – зазначає продюсер фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Варто сказати про те, що у вересні у місті відбудеться низка культурних заходів, які пов'язані з джазовим фестивалем. Зокрема, з 14 вересня  у холі мерії Вінниці триватиме виставка польського джазового плакату «Polish Independence Jazz Posters» однієї з найбільших у світі колекцій - Dydo Poster Collection. 

А ввечері 20 вересня у концерт-холі «Моnt Blanc» охочі побачать виступ зірки світового джазу, культового барабанщика Павєла Файта з Чехії.

Придбати квитки на концерти можна у інформаційному центрі фестивалю, який знаходиться в обласній бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва. А також через Інтернет.

 

Юрій Ярмощук

17 серпня, 2018