На свій День народження Вінниця підготувала фестивалі, творчі проекти та цікаві локації

Новини Вінниці / На свій День народження Вінниця підготувала фестивалі, творчі проекти та цікаві локації

У Вінниці вже 14 вересня пройде святкування 656-ий Деня народження міста, де цьогоріч для всіх гостей свята очікує проект «Маленькі райони великого міста», різноманітні майстер-класи та інтерактиви. Родзинкою свята є фестиваль військових духових оркестрів України та презентація вишитої книги про Вінницю. Традиційно на алеї Центрального міського парку розмістяться безліч фуд-корти, де всі знайдуть смаколик на свій смак.

У Вінниці вже 14 вересня пройде святкування 656-го Дня народження міста, де цьогоріч для всіх гостей свята очікує проект «Маленькі райони великого міста», різноманітні майстер-класи та інтерактиви. Родзинкою свята є фестиваль військових духових оркестрів України та презентація вишитої книги про Вінницю. Традиційно на алеї Центрального міського парку розмістяться безліч фуд-корти, де всі знайдуть смаколик на свій смак. Загалом формат свята нагадує "ВДНГ". 

Святкування Дня міста традиційно розпочнеться з урочистого відкриття о 14:00 на Майдані Незалежності, де протягом дня виступатимуть військові духові оркестри з Вінниці, Чернігова та Одеси.

Поблизу сцени також буде знаходитись виставка історичних костюмів XIV – XX ст. та презентують музей в мініатюрі в рамках проекту «Сад Коцюбинського». Ще однією родзинкою цієї локації стануть репродукції картин відомого художника-кубіста уродженця Вінниці Натана Альтмана.

Як повідомив заступник міського голови Галина Якубович, за доручення міського голови Сергія Моргунова на святкуванні Деня міста вже традиційно на вінничан та гостей міста буде очікувати багато цікавинок і новинок, які будуть вперше відбуватися в цьому році. Від імені нашого міського голови та Вінницької міської ради запрошені усі охочі, та зможуть запрошувати до нас в гості своїх друзів, родичів, знайомих, тому що це свято у нас родинне, День народження всіх вінничан, і ми хочемо, щоб якомога більше гостей було на святі. 

З року в рік вулицю Соборна перетворять на одну велику святкову локацію, на якій всі проекти будуть пов’язані із рідним містом: «Вінниця – місто свідомих!», «Вінниця – місто ідей!», «Вінниця – місто дитячих посмішок!», а також фестиваль майстерності та талантів «Маленькі райони великого міста». 

На площі Європейській проходитиме родинний фестиваль «Вінничани мають таланти». Свої вміння гостям покажуть талановиті вінницькі родини, діти та зіркові вінничани. А ближче до вечора о 20:00 на площі можна буде подивитися кіно під відкритим небом у рамках проекту «Кінодворик». 

Майдан Небесної Сотні стане освітнім центром. Тут відбудеться III-й Мистецько-освітній освітній Фестиваль «Водограй». Його проведуть викладачі та студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського. Вони підготували проект «Найбільший герб Вінниці», інтерактивну локацію «Планета хімічної магії». А також відбудеться презентація вишитої книги про Вінницю. 

Традиційно чимало цікавинок чекатиме на гостей свята і у Центральному міському парку. Уже традиційно під час відзначення Дня міста на алеях Центрального парку розмістяться фуд-корти із різними смаколиками. «Vinnytsia Food Fest» розпочне свою роботу напередодні Дня міста – 13 вересня з 12:00. 

А у день свята на майдані біля Літнього театру о 14:30 розпочнеться проект «Вінниця – місто спортивних!», фестиваль спорту «Сила міст - 8». Діятиме проект «ПАРК бібліотечних розваг», в рамках якого відбуватимуться майстер-класи «Творимо разом». Будуть облаштовані фотозони «Квіткове дитинство» та лаунж зона «Читай!».

На стадіоні у Центральному парку в цей час буде тривати презентація дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів міста. Для всіх бажаючих проведуть майстер-класи з різних видів спорту. 

Майдан біля Водограю стане цікавою локацією для людей поважного віку. Тут проходитиме проект – «Вінниця – місто активних!». Для пенсіонерів проводитимуть різноманітні майстер-класи, презентують клуби за інтересами та проект «Вишивана доля Вінниччини». 

Завершиться святкування Дня міста концертом на площі ім. В.Стуса, який розпочнеться о 19:00.  Для вінничан та гостей свята виступатимуть українська співачка Ірина Федишин, гурт Pianoбой та Сергій Міхалок із оркестром Ляпіс 98. 

Ірина Заіковата

5 вересня, 2019