На сесії Вінницької облради депутати підтримали звіт Борзова за 2022-ий і першу половину 2023 року

Новини Вінниці / На сесії Вінницької облради депутати підтримали звіт Борзова за 2022-ий і першу половину 2023 року

Сьогодні, 26 січня, на черговій 48 сесії Вінницької облради звіт про здійснення обласною військовою адміністрацією повноважень, делегованих облрадою, за ІІ півріччя 2022 року та І півріччя 2023-го представив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов. Звіт депутати підтримали.

Про це повідомив Сергій Борзов, очільник Вінницької ОВА.

«Зауважив, що продовжуємо реагувати як на глобальні, так і внутрішні виклики, пов’язані із повномасштабним вторгненням рф. Попри труднощі, у 2022 році Вінниччина втримувала лідируючі позиції в Україні, зокрема, в частині аграрного сектору та продовольчої безпеки. Агропідприємства області забезпечили і потреби населення, і формування експортного потенціалу. За цими показниками наша область посіла друге місце», - зазначив у звіті керівник регіону.

За його словами, темпи виробництва сільського господарства за всіма категоріями у І півріччі 2023 року становили понад 102% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

«Важливо, що область продовжує утримувати лідируючі позиції. Ще один важливий напрям роботи – будівництво житла. Зауважу, що показник прийнятого в експлуатацію житла зріс у 4,4 рази, порівняно з відповідним періодом 2022 року. За цими показниками Вінниччина посідає перше місце в Україні. Частка області у загальнодержавному обсязі прийнятого житла становить 12,8% - це третє місце у державі», - відмітив С.Борзов.

Начальник ОВА також підкреслив, що область також є лідером і за експортним потенціалом. Зокрема, у січні – червні 2023 року експорт товарів становив 141,9%, порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

«Найважливіше – безпека населення та зміцнення Сил оборони. Відтак, як і попередні роки, продовжуємо надавати ресурсне забезпечення військовим та силам територіальної оборони, вживаємо додаткових заходів із захисту критичної інфраструктури. Продовжуємо підтримувати родини захисників та ВПО», - повідомив він.