На Різдво у центрі Вінниці встановлять дідуха-велетня заввишки понад три метри

Новини Вінниці / На Різдво у центрі Вінниці встановлять дідуха-велетня заввишки понад три метри

У Вінниці на Європейській площі 7 січня встановлять різдвяного дідуха. Символ добробуту, урожаю багатства буде заввишки три метри. Цьогоріч, як і торік його формувати місцевий дизайнер Олександр Котловий.

У Вінниці на Європейській площі 7 січня встановлять різдвяного дідуха. Символ добробуту, врожаю та багатства буде заввишки у три метри. Цьогоріч, як і торік, його формувати має місцевий дизайнер Олександр Котловий.

«Вже другий рік поспіль ми у Вінниці впроваджуємо гарну традицію і на Різдво встановлюємо на Європейській площі дідух. Минулого року він був висотою більше 2,5 метрів, цьогоріч буде ще вищий. Адже лише металевий каркас становить 3 метри. Оберіг буде виготовлено із обжинкових композицій, які були презентовані до Дня Незалежності України та подаровані Вінниці районами області», - розповіла NaПарижі заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.

За її словами, на Європейській площі дідух буде встановлений до завершення роботи новорічно-різдвяного ярмарку. Під час офіційної презентації оберегу, яка відбудеться о 17.00, творчі колективи виконуватимуть колядки та щедрівки.