На придбання житла для дітей-сиріт в наступному році Вінниччина отримає з держбюджета 28 мільйонів

Новини Вінниці / На придбання житла для дітей-сиріт в  наступному році Вінниччина отримає з держбюджета 28 мільйонів

На наступний рік Вінницькій області передбачено 28 мільйонів гривень з державної субвенції на придбання житла для дітей-сиріт. Крім того, у 2019 році заплановано будівництво будинку для дитячого будинку сімейного типу в с. Студена Піщанського району (Студенянська ОТГ), виділено кошти 210 тис. гривень для виготовлення проектно-кошторисної документації. Про це NaПарижі повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк.

На наступний рік у Вінницькій області передбачено 28 мільйонів гривень державної субвенції на придбання житла для дітей-сиріт. Крім того, у 2019 році заплановано будівництво будинку для дитячого будинку сімейного типу в с. Студена Піщанського району (Студенянська ОТГ), а 210 тис. гривень виділено для виготовлення проектно-кошторисної документації. Про це NaПарижі повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«Відсутність житла – одна з найактуальніших проблем для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які випускаються в доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, з-під піклування. В минулому році Уряд зробив надзвичайно важливий крок на шляху вирішення цього питання, вперше за часів Незалежності прийнявши державну програму для придбання квартир для таких дітей. У 2017 році виділено - 7 904,9 тис. гривень, у 2018 році - 17 360, 5 тис. гривень», - зазначив Ігор Івасюк.

За словами чиновника, за 2 роки придбано 4 будинки для функціонування дитячих будинків сімейного типу (у Вінниці та Тульчині, а також два будинки в Погребищі), куди влаштовані і ще будуть влаштовуватись діти, яким потрібна родина, а це майже 40 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цьогоріч вже куплено 33 осель для забезпечення житлом 42 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Торік придбано 11 житлових об’єктів для 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених піклування.