На посаду голови Вінницької ОДА Кабмін пропонує Владислава Скальського

Новини Вінниці / На посаду голови Вінницької ОДА Кабмін пропонує Владислава Скальського

Новим головою Вінницької ОДА ймовірно стане Владислав Скальський. Саме його кандидатура була погоджена на засіданні уряду 21 серпня. Вінничанам Владислав Володимирович добре відомий через роботу заступником Вінницького міського голови, який курував переважно економіки і інвестиції.

Новим головою Вінницької ОДА ймовірно стане Владислав Скальський. Саме його кандидатура була погоджена на засіданні уряду 21 серпня. Вінничанам Владислав Володимирович добре відомий через роботу заступником Вінницького міського голови, який курував переважно питання економіки та інвестицій. Саме ці напрями є пріоритетами у роботі у нинішнього очільника області Валерія Коровія.

Першим з «офіційних» осіб про зміну керівництва у трьох регіонах - Вінницькій, Запорізькій та Рівненській областях – у Facebook написав віце-прем’єр Павло Розенко. Посадовця збентежило, що прізвища кандидатів він дізнався нещодавно і не було широкого обговорення.

Далі вже Українські Новини з посиланням на представника президента в Кабміні Андрія Геруса написали, що в уряді «схвалили» всі три кандидатури. Проекти указів готові. Залишився підпис президента В. Зеленського. В Офісі президента раніше заявляли, що мають намір змінити усіх очільників областей, що, власне, і робиться.

Про 43-річного В. Скальського відомо, що він народився у Вінниці, закінчив школу №35 і місцевий техуніверситет, де здобув фах спеціаліста з теплогазопостачання, вентиляції та охорони повітряного басейну.

У 1997 році він почав працювати на посаді менеджера ТОВ «ТК ВінницяЮгторг», яке займалося гуртовим продажом алкогольних напоїв. В 1999 році перейшов працювати заступником директора з будівництва в ТОВ «Європа».

В 2006 році його прийняли на посаду менеджера-стажиста в ТОВ «МЕТРО КЕШ енд КЕРРІ Україна» (м. Київ), і після черги підвищень, у квітні 2007 року призначили директором торгівельного центру в Вінниці.

У липні 2010 року В. Скальський переїхав працювати у Республіку Казахстан, де відповідав за розвиток мережі торгівельних центрів ТОВ «МЕТРО КЕШ анд КЕРРІ Казахстан». З квітня 2012 року працював у Російській Федерації директором дивізіонів «Південь» та «Сибір» в федеральній мережі гіпермаркетів компанії «Лента».

У квітні 2014 року вирішив повернутись в Україну, де з липня 2014 року став генеральним директором ТОВ «ГПС нерухомість Київ». З квітня по липень 2015 року він виконував обов'язки генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» при Держгеокадастрі України.

Потім настав вінницький період. З лютого по червень 2016 року - директор КП «Інститут розвитку міст» Вінницької міськради, а з 24 червня 2016 року призначений на посаду заступника міського голови Вінницької міської ради.

 

Макс Мельник

21 серпня, 2019