На початку літа до Вінниці їдуть художники з понад 10 країн, аби позмагатися за звання найкращого

Новини Вінниці / На початку літа до Вінниці їдуть художники з понад 10 країн, аби позмагатися за звання найкращого

Третій рік поспіль у Вінниці відбуватиметься Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist». Цьогоріч мистецький захід запланований з 4 по 15 червня. Відбір заявок на конкурс міжнародного рівня проходитиме до 1 травня. Зголом журі обере 20 претендентів на звання «Кращий художник». Протягом десяти днів вони будуть працювати на різних локаціях і зображуватимуть мальовничі краєвиди Вінниці та Поділля.

Третій рік поспіль у Вінниці відбуватиметься Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist». Цьогоріч мистецький захід запланований з 4 по 15 червня. Відбір заявок на конкурс міжнародного рівня проходитиме до 1 травня. Заголом журі обере 20 претендентів на звання «Кращий художник». Протягом  десяти днів вони будуть працювати на різних локаціях і зображуватимуть мальовничі краєвиди Вінниці та Поділля.

За словами організатора пленеру, народного художника України Володимира Козюка, цього року партнерами та учасниками проекту будуть представники з США, Китаю, Польщі, В’єтнаму, Індії, ОАЄ, Грузії, Молдови, Франції, Вірменії і Таджикистану.

«Лише за одну ніч, з моменту оголошення про початок відбору учасників, надійшло 47 заявок від художників з різних куточків України та світу. Це говорить про вдало проведені попередні пленери, а також про велику необхідність таких мистецьких заходів. Думаю, що бажаючих взяти участь в пленері та отримати таке почесне звання, як «Кращий художник/The best artist 2019» буде ще більше ніж минулого року, коли організатори отримали понад 500 заявок. Обрати найкращих з кращих було складно.

Але цього року думаю конкуренція між учасниками буде в рази сильніша. Ми будемо боротися за якість, за те, щоб були представлені конкретні країни-союзники з кращими художниками. Водночас боротися не за кількість країн, а за якість художників», – підкреслив народний художник України Володимир Козюк.

За його словами, обов’язково преференції отримають студенти та молоді митці.

«Цей проект нікому не потрібен, якщо ми не дамо розвиватися молодими художникам», – наголосив Володимир Козюк.

За його словами, у рамках проекту відбуватиметься ціла низка мистецьких заходів – художні майстерні, майстер-класи, обмін досвідом, творчі зустрічі, а також благодійні івенти, спрямовані на розвиток творчого потенціалу митців і на підтримку творчих особистостей. У якості почесних гостей та з метою подальшої співпраці на пленер буде запрошено американського кінорежисера, музиканта, художника і актора Девіда Лінча та відомого скульптора, директора Національного музею Пекіну У Вей Шана.

Роботи учасників заходу вінничани та всі бажаючі зможуть побачити під час святкування Дня Вінниці.

Саша Григоровська

17 березня, 2019