На підприємстві НААН попереджають про страйк в знак протесту

Новини Вінниці / На підприємстві НААН попереджають про страйк в знак протесту

Жителі села Медвеже Вушко, що поблизу Вінниці, погрожують страйком, якщо до місцевого господарства у Національній академії аграрних наук призначать іншого керівника. Працівники вважають, що кримінальна справа проти відстороненого директора є штучною.

Жителі села Медвеже Вушко, що поблизу Вінниці, погрожують страйком, якщо до місцевого господарства у Національній академії аграрних наук призначать іншого керівника. Працівники вважають, що кримінальна справа проти відстороненого директора є штучною, а нове призначення називають шляхом до "рейдерського захоплення".

Нагадаємо, що 27 жовтня у передмісті Вінниці співробітники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції затримали керівника дослідного господарства місцевого інституту НААН України. За версією слідства, Микола Неїлик отримав п'ять тисяч гривень за те, що підписав «невигідний» договір з приватною фірмою про продаж продукції за заниженою вартістю.

В прес-службі Нацполіції зазначили, що чиновника затримали у службовому кабінеті. Начебто, його підозрюють в організації схеми з реалізації врожаю дешевше, ніж товар коштує. Кримінальне провадження відкрили за ч.3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди). За кілька днів Вінницький міський суд призначив підозрюваному запобіжну міру у вигляді домашнього арешту.

Оскільки Неїлик на час слідства – його вину ще слід доказати у суді – не виконує посадові обов’язки, то в НААН знайшли іншу кандидатуру. Співробітники господарства вважають, що «кримінальна справа шита білими нитками», однак, як відомо Na Парижі з власних джерел, в селі збираються страйкувати.

Люди проти призначення іншої людини на посаду тимчасово виконуючого обов’язки керівника. Своє звернення 9 листопада вони адресували у Мінагрополітики. На думку селян, новий очільник працюватиме в інтересах певних бізнесових кіл, що "хочуть захопити" їхнє господарство. Яким чином відреагують у міністерстві, чи згодні в академії зачекати з кадровими питаннями, виясниться найближчим часом. 

Олег Верлан

 

Антон Булгаков

9 листопада, 2017