На новий вінницький Палац спорту з держбюджету виділять 27 мільйонів

Новини Вінниці / На новий вінницький Палац спорту з держбюджету виділять 27 мільйонів

В Україні найближчим часом збудують шість багатофункціональних Палаців спорту. Загалом з державного бюджету на їх спорудження планується виділити 150 мільйонів. Про це заявляють у Федерації баскетболу України. П’яти містам, зокрема Вінниці, на побудову комплексу на вул. Ватутіна, виділять 27 млн гривень, а шостому трохи менше.

В Україні найближчим часом збудують шість багатофункціональних Палаців спорту.  Загалом з державного бюджету на їх спорудження планується виділити 150 мільйонів. Про це заявляють у Федерації баскетболу України. П’яти містам, зокрема Вінниці, на побудову комплексу на вул. Ватутіна, виділять 27 млн гривень, а шостому трохи менше.

На сайті ФБУ зазначається, що за підтримки прем’єр-міністра В. Гройсмана кошти надійдуть вже в цьому році, а будівництво планується розпочати восени. З 11 міст, які підготовили проекти, обрано шість. Окрім державної підтримки місцева влада залучить кошти з обласного і міського бюджетів. Нові палаци, крім Вінниці, мають з’явитися у Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Львові та Черкасах.

Нагадаємо, про план будівництва Палацу спорту, який можна використовувати для ігрових видів спорту - бaскетболу, волейболу, гaндболу - мер Вінниці Сергій Моргунов казав ще наприкінці минулого року. За його словами, комплекс на 2,5 тисячі посaдочних місць з залом-трансформером розташується на у парку «Інтеграл», що займає 7 га на перехресті вулиць Чехова і Ватутіна.

Більш того, передбачається, що будівлю можна буде використовувати не тільки для спортивних змагань, а й для концертів. Очільник міста наголошував, що орієнтовна вартість спорудження комплексу сягає 90 млн грн. Тобто з держбюджету мають надати четверту частину попередньо визначеної суми.

Олег Верлан

5 червня, 2018