На найжвавішому вінницькому перехресті пропонують зробити круговий рух

Новини Вінниці / На найжвавішому вінницькому перехресті пропонують зробити круговий рух

Йдеться про облаштування кругового руху на перехресті чотирьох вулиць – Київської, Брацлавської, Соборної-та Коцюбинського. Така пропозиція сьогодні, 27 листопада, з’явилася на сайті міських петицій. Цікаво, що її автор пропонує прибрати світлофори, а для пішоходів облаштувати перехід під мостом по набережній.

Йдеться про облаштування кругового руху на перехресті чотирьох вулиць – Київської, Брацлавської, Соборної та Коцюбинського. Така пропозиція сьогодні, 27 листопада, з’явилася на сайті петицій. Цікаво, що її автор пропонує прибрати світлофори, а для пішоходів облаштувати перехід під мостом по набережній.

Кожен вінничанин знає, що на цьому перехресті завжди доволі інтенсивний рух транспорту. Скажімо, щоб пішоходу дістатися від «Дитячого світу» до готелю «Південний Буг» потрібно, озираючись по сторонам, витратити не одну хвилину. Й автовласникам у пікові години доводиться простоювати певний час, щоб переїхати це перехрестя.

Нагадаємо, що на «круговому перехресті» транспорт рухається по колу – навколо центрального «острова» (у напрямку проти годинникової стрілки). Світлофорів там немає, порядок проїзду визначається ПДД (знаками й розміткою).

Чи доцільно облаштовувати там круговий рух – мають визначати фахівці, скажімо, науковці з місцевого технічного університету. Слід зауважити, що петиція доволі стрімко «набирає» голоси. У перший день її підтримало понад 25 вінничан. А попереду – ще два тижні…

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

27 листопада, 2017