На концертах «Ліги сміху» на Вінниччині з порушеннями рекламують Зеленського - ОПОРА

Новини Вінниці / На концертах «Ліги сміху» на Вінниччині з порушеннями рекламують Зеленського - ОПОРА

6 березня у Жмеринці, а 9 числа у Ладижині на Вінниччині відбулися концерти «Ліги сміху», на яких глядачам показали відеозвернення кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського з ознаками політичної агітації.

6 березня у Жмеринці, а 9 числа у Ладижині на Вінниччині відбулися концерти «Ліги сміху», на яких глядачам показали відеозвернення кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського з ознаками політичної агітації. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Концерти не були благодійними – квитки на них котували від 150 до 250 гривень.  

За словами спостерігачів ОПОРИ, під час концертів на екрані показували анонс нового сезону фільму «Слуга народу» та  звернення Володимира Зеленського, яке в розпал передвиборної гонки містило виборчий політичний контекст та заклик прийти на вибори.

«Відповідно до чинного законодавства України, кандидат на пост Президента України має право підтримувати проведення концертів, що є легальною формою агітації. Такі агітаційні заходи повинні бути профінансовані з виборчого фонду кандидата. Володимир Зеленський зобов’язаний, у разі проведення агітації у межах концертів «Ліги сміху», фінансувати їх з виборчого фонду або уникати будь-яких проявів передвиборної агітації під час проведення цих розважальних заходів. ОПОРА закликає кандидата чітко розмежовувати свою професійну і політичну діяльність, дотримуючись вимог законодавства щодо фінансування передвиборної агітації з виборчого фонду», - йдеться у заяві ГМ ОПОРА.