На Калинівському арсеналі знову підриватимуть снаряди, місцевих, які живуть неподалік військової частини, просять не панікувати

Новини Вінниці / На Калинівському арсеналі знову підриватимуть снаряди, місцевих, які живуть неподалік військової частини, просять не панікувати

На початку травня через ситуацію із Балаклією та надзвичайний рівень пожежної небезпеки на території технічного майданчику Калинівського військового арсеналу тимчасово призупинили роботи з очищення та розмінування площі від залишків боєприпасів, що не розірвалися після вересневих вибухів у 2017 році. На той час вже було очищено 77% технічної території.

На початку травня через ситуацію із Балаклією та надзвичайний рівень пожежної небезпеки на території технічного майданчика Калинівського військового арсеналу тимчасово призупинили роботи з очищення та розмінування площі від залишків боєприпасів, що не розірвалися після вересневих вибухів у 2017 році. На той час вже було очищено 77% технічної території.

Відзавтра, 12 червня, роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталась на території військової частини  А 1119 у вересні, будуть продовжені. Про це йдеться на сайті Калинівської РДА.

 Як повідомив командир військової частини, підполковник Микола Батюк, підриватимуть пошкоджені боєприпаси, що не підлягають транспортуванню, щоденно, крім вихідних та святкових днів. Утилізувати снаряди мають право лише з 12.00 до 15.30 год.

«Тому, почувши незначні вибухи в цей проміжок часу населенню не варто турбуватись, адже заходи по знешкодженню будуть проводитись фахівцями інженерної та міно-вибухової справи і будуть абсолютно безпечними для навколишніх населених пунктів», - йдеться у повідомленні РДА.