На другий фестиваль «Батозька битва» до Четвертинівки їдуть рок-гурти з Києва, Хмельницького та Одеси

Новини Вінниці / На другий фестиваль «Батозька битва» до Четвертинівки їдуть рок-гурти з Києва, Хмельницького та Одеси

Менш ніж за два тижні, 2 червня, на Вінниччині село Четвертинівку заполонять козаки. Знову будуть кінні прогулянки, стрілятимуть з лука, виблискуватимуть шаблі. Адже там проходитиме вже другий фестиваль “Батозька битва”.

Менш ніж за два тижні, 2 червня, на Вінниччині село Четвертинівку заполонять козаки. Знову будуть кінні прогулянки, стрілятимуть з лука, виблискуватимуть шаблі. Адже там проходитиме вже другий фестиваль “Батозька битва”.

Виступатимуть на козацькому святі українські молодіжні рок-гурти з Києва, Хмельницького та Одеси: «Колір Ночі», «Чумацький Шлях», «Друже Музико» та «Широкий лан».

За словами одного із організаторів фестивалю, депутата облради Володимира Барцьося, основним завданням проведення «Батозької битви» є привернення уваги молоді до героїчних сторінок нашої історії.

«Програма фестивалю відображатиме цю  історичну епоху та включатиме огляд славних місць села Четвертинівка та музею, присвяченому подіям битви під  горою  Батіг. Також ми ставимо собі за мету залучати кожного року більше молоді до проведення даного заходу, аби фестиваль був ще більш цікавим за змістом. Таким чином сподіваємось розширити кругозір вінничан, щоб як найбільше знали, що є таке місце на Вінниччині, де відбулась така важлива історична подія», - наголосив Володимир Барцьось.

Під час фестивалю діятиме ярмарок етно-виробів і виставки творів народних майстрів. Вінничанам та гостям свята показуватимуть майстер-класи з ковальства, гончарства, реконструкторського мистецтва та інших видів народних ремесел. Також будуть козацькі показові виступи, змагання та забави. Звичайно заплановано і вшанування полеглих українських козаків у Батозькій битві.

Для довідки: Би́тва під Батого́м — це бій союзної армії війська Запорозького і Кримського ханства під проводом Богдана Хмельницького проти війська Речі Посполитої під командуванням Марціна Калиновського. Битва була однією з важливих подій в ході Хмельниччини. Завершилася вона перемогою союзників. Відбувся бій під горою Батіг біля сучасного села Четвертинівки Тростянецького району на Вінниччині.