На Бершадщині неповнолітня дівчина обчистила будинок знайомого, у якого перед цим була у гостях

Новини Вінниці / На Бершадщині неповнолітня дівчина обчистила будинок знайомого, у якого перед цим була у гостях

З будинку 18-річного жителя села Баланівка, що в Бершадському районі, несподівано зникли 1,5 тис. грн, старий ноутбук й кілька дешевих мобільних телефонів.

З будинку 18-річного жителя села Баланівка, що в Бершадському районі, несподівано зникли 1,5 тис. грн, старий ноутбук й кілька дешевих мобільних телефонів. Із заявою про крадіжку цей селянин учора звернувся до поліції. Розмовляючи з оперативниками, згадав, що днями в нього була у гостях 15-річна мешканка сусіднього села. Згодом з’ясувалося, що саме вона й обчистила його оселю.

А відбулося це так: спритниця вдруге прийшла до цього юнака у гості й побачила, що двері його будинку не зачинені. Гукнувши господаря, дівчина зрозуміла, що вдома нікого немає. Тоді й вирішила скористатися його відсутністю й поліпшити своє скрутне матеріальне становище. Зайшовши у дім, швидко знайшла гроші, прихопила й згадану техніку, плануючи потім її комусь продати чи здати у ломбард.

Правоохоронці знайшли підозрювану на вулиці її рідного села. Поцуплені речі продати вона не встигла, їх повернули власнику. А їй доведеться відповідати. Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). За цієї статтею законом визначено покарання – до 6 років позбавлення волі. 

Зважаючи, що дівчина неповнолітня й поцуплені речі не є якоюсь цінністю, певно, її не запроторять у виправну колонію, але на «облік» імовірно поставлять.
 

Юрій Ярмощук

17 липня, 2018