На арсеналі у Калинівці очищено 86% технічної території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після минулорічних вибухів

Новини Вінниці / На арсеналі у Калинівці очищено 86% технічної території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після минулорічних вибухів

На Калинівському військовому арсеналі, де у вересні 2017 року сталися вибухи, тривають роботи очищенню території від нерозірваних боєприпасів. На сьогодні вже розміновано 86 % технічної території військової частини. Про це сьогодні на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МОУ, полковник Максим Комісаров.

На Калинівському військовому арсеналі, де у вересні 2017 року сталися вибухи, тривають роботи по очищенню території від нерозірваних боєприпасів. На сьогодні вже розміновано 86 % технічної території військової частини. Про це сьогодні на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МОУ, полковник Максим Комісаров.

«Технічна територія військової частини А1119, яка була забруднена вибухонебезпечними предметами, складала 574 га. На сьогодні очищено 494 га, тобто 86 %. Це виключно технічна територія, де зберігалися боєприпаси, яка знаходиться в середині військової частини, де працюють виключно підрозділи ЗСУ. Роботи продовжуються і найближчим часом ми можемо сказати про повне очищення технічної території. Наразі працює 19 груп розмінування. Територія, яка знаходиться навколо арсеналів Калинівки і Балаклії очищена підрозділами ДСНС і може використовуватися населенням», - уточнив Максим Комісаров.

Головне фото із сайту ДСНС України.