Митрополит Тульчинський Іонафан пропонує патріарху УПЦ КП Філарету пройти ДНК-тест

Новини Вінниці / Митрополит Тульчинський Іонафан пропонує патріарху УПЦ КП Філарету пройти ДНК-тест

Через наближення Об’єднавчого собору та створення помісної церкви, деякі винницькі священики вбачають в цьому загрозу Московському патріархату та вдаються до розповсюдження доволі критичних заяв. Один з найбільш впливових архієреїв (УМП МП) Вінниччини – владика Іонафан останнім часом зробив кілька заяв у бік патріарха УПЦ КП Філарета. Так, 22 листопада у Тульчинській єпархії запропонували патріарху пройти ДНК- тестування.

Через наближення Об’єднавчого собору та створення Помісної церкви, деякі винницькі священики вбачають в цьому загрозу Московському патріархату та вдаються до розповсюдження доволі критичних заяв. Один з найбільш впливових архієреїв (УМП МП) Вінниччини – владика Іонафан останнім часом зробив кілька заяв у бік патріарха УПЦ КП Філарета. А 22 листопада у Тульчинській єпархії запропонували патріарху пройти ДНК- тестування. Про це вказується на сайті владики.

У 1991 році Іонафан поставив підпис під листом до патріарха Алексія II та Священного Синоду на захист Філарета, якого звинуватили у тому, що маючи сан монаха, нібито став батьком. Кілька днів тому Іонафан відкликав свій підпис, зазначивши, що 27 років тому пішов на цей крок під тиском Філарета.

Зараз очільник Тульчинської і Барської єпархії схиляться до того, що Віра Медвідь є позашлюбною донькою Філарета від Євгенії Радіонової. Цікавіше інше.  Митрополит фактично пропонує патріарху УПЦ КП провести ДНК-тест на батьківство. Він про це каже не прямо, а як питання, чи вирішить Філарет надати паперове підтвердження через генетичну експертизу.

Нагадаємо, патріарх УПЦ КП Філарет заявив, не висуватиме свою кандидатуру для обрання предстоятелем єдиної Української церкви. В ЗМІ вже обговорюються кілька можливих кандидатів.

Олег Верлан

22 листопада, 2018