Митники попередили вінничан, які збираються ввозити автівку з Литви

Новини Вінниці / Митники попередили вінничан, які збираються ввозити автівку з Литви

Попередження митників стосується іномарок на литовських номерах, які ввозять громадяни нашої країни. Точніше того, як це треба робити, щоб не порушувати закон. Сам процес імпортування більшої частини автівок із згаданої прибалтійської країни нині відбувається за простою схемою.

Попередження митників стосується іномарок на литовських номерах, які ввозять громадяни нашої країни. Точніше того, як це треба робити, щоб не порушувати закон. Сам процес імпортування більшої частини автівок із згаданої прибалтійської країни нині відбувається за простою схемою. Спочатку автомобіль реєструється на якусь литовську компанію. Затим ця компанія видає нашим громадянам довіреність на право користування цим транспортним засобом. Крім неї – ще й документ, що той, хто отримав довіреність – працює у цій литовській бізнес-структурі. 

Є один важливий момент, на який і звертають увагу митники: «громадянин України, який офіційно працевлаштований у литовській компанії та використовує автомобіль з литовською реєстрацією, повинен мати дозвіл на працевлаштування у Литві та зареєстрований трудовий договір з литовською компанією, яка надала довіреність на користування транспортним засобом». Цей дозвіл литовська компанія-роботодавець отримує у Біржі праці Литви. А отримавши його, має укласти з громадянином трудову угоду, зареєструвавши її на Біржі праці Литви протягом 2 місяців з дня отримання дозволу на працевлаштування іноземця.

Про це повідомила Вінницька митниця ДФС.
 

Юрій Ярмощук

22 травня, 2018