«Миронівський хлібопродукт» зведе на Вінниччині біогазовий завод. ЄБРР на це вже виділив кредит – 25 мільйонів євро

Новини Вінниці / «Миронівський хлібопродукт» зведе на Вінниччині біогазовий завод. ЄБРР на це вже виділив кредит – 25 мільйонів євро

У нашій області буде зведено найсучасніший завод, на якому вироблятимуть енергію з відходів птахівництва. Як стало відомо, 29 листопада Європейський банк реконструкції й розвитку виділив МХП кредит – 25 млн євро – на будівництво цього найсучаснішого комплексу потужністю 10 МВт.

У нашій області буде зведено найсучасніший завод, на якому вироблятимуть енергію з відходів птахівництва. Як стало відомо, 29 листопада Європейський банк реконструкції й розвитку виділив МХП кредит – 25 млн євро – на будівництво цього найсучаснішого комплексу потужністю 10 МВт.

Перебуваючи нещодавно у Ладижині на підприємстві «Вінницька птахофабрика», голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк повідомив деталі запланованого будівництва згаданого біозаводу:

«Це унікальний проект з переробки курячого посліду, який буде не тільки найбільшим в Україні, але й у світі. І його найголовніша складова – це екологічність. По-перше, ми вирішуємо задачу утилізації відходів птахівництва. По-друге, ми отримуємо енергію для власних потреб. Це не тільки перехід на «зелену енергію», але і значні капітальні інвестиції та робочі місця у Вінницькому регіоні».

До речі, вартість будівництва цього заводу складає близько 27 млн євро. Першу чергу комплексу побудують біля села Василівка Тульчинського району, щодо місця, де має бути друга, компанія не визначилася. 

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

1 грудня, 2017