Муніципальний будинок на Петра Запорожця залишили без світла. Мешканці прийшли до мерії

Новини Вінниці / Муніципальний будинок на Петра Запорожця залишили без світла. Мешканці прийшли до мерії

Зранку ,7 грудня, на мешканців муніципального будинку, що на Петра Запорожця чекав неприємний сюрприз. Їх багатоповерхівку ПАТ «Вінницяобленерго» залишило без електроенергії. Власникам осель, ключі від тутешніх квартири вручили у перший день лютого 2018 року. За цей час одні вже зробили ремонти і живуть тут, інші у процесі ремонтних робіт. Аби вирішити проблему жителі муніципального будинку прийшли сьогодні до міської ради. Однак у відповідь почули, що керівництво мерії на заходах, у понеділок буде прийомний день у заступника мера, але він у цей день перебуватиме у відрядженні. Люди у відчаї, адже без світла, а від так і тепла(у будинку індивідуальні котли- ред..) залишилися у морози.

Зранку, 7 грудня, на мешканців муніципального будинку, що на вул. Петра Запорожця чекав неприємний сюрприз. Їх багатоповерхівку ПАТ «Вінницяобленерго» залишило без електроенергії. Власникам осель, ключі від тутешніх квартири вручили у перший день лютого 2018 року. За цей час одні вже зробили ремонти і живуть тут, інші вінничани у процесі ремонтних робіт. Аби вирішити проблему жителі муніципального будинку прийшли сьогодні до міської ради.

Однак у відповідь вони почули, що керівництво мерії на заходах, у понеділок буде прийомний день у заступника мера, але він у цей день перебуватиме у відрядженні. Люди у відчаї, адже без світла, а від так і тепла (у будинку індивідуальні котли - ред.) залишилися у морози.

«Мешканці будинку не підписують угоду з ПАТ «Вінницяобленерго» щодо надання послуг. Якщо угода не підписана зі споживачами, будь-який РЕС не має права постачати електроенергію. Їм і так  йшли на зустріч», - прокоментували NaПарижі у "Вінницяобленерго".

Однак власники квартир не проти узаконити договірні відносини і укласти угоду. Більше того, весь пакет необхідних документів до підприємства-монополіста надали ще у квітні. Однак місцеві мешканці не згодні з умовами договору, який їм надійшов через кілька місяців. Так каже голова ОСББ будинку на Петра Запорожця, 4, Віталій Яковенко.

«Від ОСББ вимагають взяти на балас кабельні лінії довжиною у 580 метрів, їх утримання кладуть на нас. Згідно першочергових технічних умов, прогнозована межа балансової належності мала б знаходитися в щитовій нашого будинку. Однак внесли корективи і тепер межа балансової належності (відповідальності), а відтак точка продажу електрики) знаходиться на підстанції - в парку «Хімік». Ми не хочемо цей кабель приймати на баланс і його утримувати. Для чого нам додаткові витрати. До цих ліній мешканці  не мають жодного відношення. Тому просимо міську раду, так, як наш будинок зводився за муніципальною програмою, забезпечити дотримання «Вінницяобленерго» першочергових умов та не змушувати приймати на свій баланс кабель. В нас відсутні документи на ці кабельні лінії, акту забудовник нам не передав», - розповів голова ОСББ Віталій Яковенко.

Раніше вінничани вже писали колективне звернення до уряду, НКРЕКП, Держенергонагляду та міського голови.

До речі, сьогодні до людей, ніхто не виходив, аж поки вони не перекрили рух автомобілю мера Сергія Моргунова. Він зазначив, що не чув про проблему раніше, пообіцяв, що до активістів новобудови вийдуть представники мерії, аби розібратися в ситуації і сприяти у її вирішенні.

За кілька хвилин у хол мерії до мешканців будинку вийшли радник Сергія Моргунова Максим Лучков, директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець та в.о. директора департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Михайло Варламов.

«ОСББ, які знаходяться поряд з вами, не дали згоди на проходження кабельних ліній, тому і зробили корекцію. Однак кабель це ваша власність, не ДКБ,  так само як газова труба, як і зовнішні мережі, що були закладені в вартості метрів квадратних житла. Після внесення змін ціна не змінилася. На скільки мені відомо, у Вінниці по всіх новобудовах кабель беруть на баланс ОСББ», - зазначив Ігор Кравець.

В результаті перемовин та втручання у ситуацію мерії, світло у будинку пообіцяли ввімкнути сьогодні, однак за умов, що в понеділок мешканці підпишуть договір з обленерго, а «спірний кабель» все таки візьмуть на баланс.

РанішеNaПарижі повідомляв, що муніципальний будинок на Петра Запорожця зданий лише у лютому, а плитка вже відпадає.