МОЗ та Вінниччина у складчину планують купити майже сотню «швидких»

Новини Вінниці / МОЗ та Вінниччина у складчину планують купити майже сотню «швидких»

Вінницька область ввійшла до програми МОЗ, за якою виділятимуть кошти на розвиток системи екстреної медичної допомоги. Про це заявив голова ОДА Валерій Коровій. Зокрема за державні кошти для Вінниччини планують придбати майже 100 автомобілів швидкої допомоги.Однак при умові співфінансування з обласного бюджету.

Вінницька область ввійшла до програми МОЗ, за якою виділятимуть кошти на розвиток системи екстреної медичної допомоги. Про це заявив голова ОДА Валерій Коровій. Зокрема за державні кошти для Вінниччини планують придбати майже 100 автомобілів швидкої допомоги. Однак при умові співфінансування з обласного бюджету.

«Відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я України Вінниччину включили до програми, спрямованої на покращення роботи екстреної медичної допомоги, зокрема щодо закупівлі майже 100 нових автомобілів. Враховуючи потребу для області у 180 автомобілів – це кардинально може змінити ситуацію. Але ми маємо виділити з обласного бюджету певну суму на співфінансування для закупівлі цих авто. Саме тому необхідно спрацювати таким чином, аби віднайти ці кошти в обласному бюджеті», -  наголосив Валерій Коровій.