Моргунов розповів про застосування у Вінниці технологій штучного інтелекту

Новини Вінниці / Моргунов розповів про застосування у Вінниці технологій штучного інтелекту

Мер Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що у нашому місті зроблені перші кроки щодо застосування технологій штучного інтелекту.

Мер Вінниці Сергій Моргунов повідомив, що у Вінниці починають застосовувати технології штучного інтелекту. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Йдеться про роботу системи відеоспостереження, що функціонує у нашому місті. Розповів, який зиск від цього маємо, а також плани.

«У Вінниці вже зроблено перші кроки застосування технологій штучного інтелекту – віднедавна у нашому Ситуаційному центрі стало можливим не лише бачити завдяки камерам, що відбувається у місті, а й аналізувати інформацію. За допомогою системи відеоаналітики вже розкрито понад 20 правопорушень. Зараз програмне забезпечення на основі нейронних мереж працює у тестовому режимі. І одне із його завдань – збирати статистику подій, а саме: кількість транспортних засобів, їхній тип, марку, колір, напрямок руху та державний номерний знак. Тому сьогодні наші фахівці працюють над розширенням функціоналу комплексу цих інтелектуальних систем.
Для чого це потрібно? На основі отриманих даних можна буде здійснити комплексний аналіз внутрішнього та транзитного трафіку, оцінити рівень його завантаженості, коригувати роботу світлофорів, щоб запобігати заторам. А це не лише питання міської мобільності, але й екології – якщо ми говоримо про зменшення викидів вихлопних газів. Адже Вінниця має бути максимально безпечним та комфортним містом. І для цього потрібні швидкі та якісні управлінські рішення», – зазначив С. Моргунов.

Нещодавно NaПарижі повідомляв, де у Вінниці кринична вода є безпечною.

Юрій Ярмощук

15 січня, 2019