Монетизація в дії: в області 250 вінничанам субсидії на комуналку призначено у безготівковій формі

Новини Вінниці / Монетизація в дії: в області 250 вінничанам субсидії на комуналку призначено у безготівковій формі

З 1 січня 2019 року субсидії відповідно до ухвалених урядом рішень в Україні розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким державну допомогу було призначено цьогоріч. Як розповіла директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна на Вінниччині вже здійснено 249 призначень субсидії за новим порядком, тобто за принципом монетизації.

З 1 січня 2019 року субсидії, відповідно до ухвалених урядом рішень, в Україні розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким державну допомогу було призначено цьогоріч. Як розповіла директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна, на Вінниччині вже здійснено 249 призначень субсидії за новим порядком, тобто за принципом монетизації.

Як розповіли у Міністерстві соціальної політики, система виплат субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким субсидію було призначено з 2019 року, передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки, з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги, та подальшу виплату в готівковій формі усіх заощаджених грошей після закінчення опалювального сезону.

Разом із тим, запланована на березень виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні минулого року, передбачає виплату готівкою усієї суми призначеної субсидії для сплати житлово-комунальних послуг.

«По закінченні опалювального сезону, провівши обидва варіанти надання субсидій, відбудеться ревізія ефективності обох варіантів і за результатами цього буде вирішено, який буде залишено. Я прогнозую, що ми залишимо обидва варіанти - і безготівковий, і готівковий. Ті люди, які отримали субсидію готівкою, і будуть добросовісно платити, залишаться на безготівковій формі, а ті, хто зірвали терміни оплати або не оплатили, після сплати боргу будуть переведені на безготівкову форму надання субсидій»,- зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.