Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти Симеона

Новини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти Симеона

Близько 400 вірян і священиків з Вінницької та Тульчинської єпархії зібралися вранці 30 січня на пікет біля Вінницького міськсуду та молитовне стояння через запланований розгляд заяви митрополита Симеона до МП. Оскільки суддя Федчишин захворів, засідання перенесено.

Близько 400 вірян і священиків з Вінницької та Тульчинської єпархії зібралися вранці 30 січня на пікет біля Вінницького міськсуду та молитовне стояння через запланований розгляд заяви митрополита Симеона до МП. Оскільки суддя Федчишин захворів, засідання перенесено.

Після створення ПЦУ та Об’єднавчого собору митрополита Симеона, як прихильника помісної церкви, було «знято» з керівництва Вінницької єпархією, на призначено на цю посаду архієпископа Варсонофія. Фактично це передбачало, що усе майно, яке закріплено за УПЦ МП у Вінниці має зберегтися за Московським патріархатом.

Аби зберегти приміщення єпархії для ПЦУ були залучені певні юридичні процедури. Владика Симеон що у грудні 2018 року подав скаргу до суду про своє поновлення на посаді в єпархії МП. Через це призначеного Московським патріархатом архієпископа Варсонофія на вінницьку кафедру не мають права реєструвати очільником єпархії. На разі, приміщення переоформлено на громаду Спасо-Преображенського собору. Тобто воно належатиме ПЦУ. Але усі юридичні процедури ще не завершені.

Скаргу митрополита суд мав розглядати саме 30 січня. Заздалегідь у Московському патріархаті стали збирати людей для молитовного стояння, аби виказати негативне ставлення до Симеона.

Очолили захід архієпископ Вінницький Варсонофій і митрополит Тульчинський Іонафан. Спочатку він нагадував справжній пікет з виступами організаторів, а вже потім священики і вірячи почали молитися.

Чому зібрали людей? Склалося враження, що заради того, щоб виказати негатив митрополиту Симеону. На одному з плакатів його навіть назвали «Семеном»…

Серед тих, хто підтримав акцію були і молоді чоловіки, які тримали плакати, і виконували роль масовки. Вони навіть не хрестилися під час молитви.

Через хворобу судді, засідання не відбулося. Вірогідно Симеона попередили, оскільки в суді його не бачили.  

Новини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти СимеонаНовини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти СимеонаНовини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти СимеонаНовини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти СимеонаНовини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти СимеонаНовини Вінниці / Молитовне стояння під судом: до Вінниці з’їхалися священики та віряни Московського патріархату на акцію проти Симеона
Макс Мельник

30 січня, 2019