Молоді художники з Вінниці та Львова презентували вінничанам артбуки ручної роботи (ФОТО. ВІДЕО)

Новини Вінниці / Молоді художники з Вінниці та Львова презентували вінничанам артбуки ручної роботи (ФОТО. ВІДЕО)

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка сучасного мистецтва. Двоє молодих художників Маргарита Журунова з Вінниці та Богдан Локатира з Львова презентували два артбуки «Український бестіарій» й «Чорні гори». Книги – ручної роботи, які автори склали з офортів, сліпих тиснень та авторських шрифтів.

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка сучасного мистецтва. Двоє молодих художників Маргарита Журунова з Вінниці та Богдан Локатира з Львова презентували два артбуки «Український бестіарій» й «Чорні гори». Книги – ручної роботи, які автори склали з офортів, сліпих тиснень та авторських шрифтів. Про це йдеться у відео сюжеті ВінницяОК.

Артбук - це мистецька книга, колекція зображень та ілюстрацій, зібрана у вигляді альбому під однією обкладинкою. Над нею художник працює від палітурки до текстового наповнення.

«Книга художника – це малотиражне, або взагалі не тиражне видання. Від одного примірника до максимум 50. В нас з Богданом Локатирою наразі по одному примірнику, вони коштують дуже дорого», -  зазначила Маргарита Журунова.

Крім артбуків, поціновувачам образотворчого мистецтва була представлена виставка естампів «Галичина-Поділля. Терени забутих духів». Вперше вона експонувалася у період книжкового форуму восени 2018 року у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка. В експозиції представлені графічні роботи, авторські шрифти, металічні пластини з малюнками та інструменти, якими працюють художники-графіки. Також можна побачити матриці, з яких і були надруковані вище згадані книги.

 Переглянути експозицію та подивитися на авторські мистецькі книги вінничани і гості міста зможуть до 28 лютого поточного року.