Молода вінничанка у дитячому візку перевозила коноплю та шприци з «ханкою»

Новини Вінниці / Молода вінничанка у дитячому візку перевозила коноплю та шприци з «ханкою»

У Вінниці торговці «зіллям» та наркомани вигадують різні «конспіративні» способи перевезення наркотиків. Зрозуміло, щоб не потрапити за грати. Утім, це не завжди допомагає уникнути покарання. Скажімо, учора на вул. Довженка оперативники упіймали 32-річну вінничанку, яка у дитячому візку, поклавши поруч з немовлям, «переправляла» висушену та подрібнену коноплю та кілька шприців з якоюсь рідиною, імовірно, що з виготовленим у домашніх умовах сильним наркотиком, який називають «ханкою». Можливо, що у шприцах було щось інше, але це стане відомо лише після експертизи.

У Вінниці торговці «зіллям» та наркомани вигадують різні «конспіративні» способи перевезення наркотиків. Зрозуміло, щоб не потрапити за грати. Утім, це не завжди допомагає уникнути покарання. Скажімо, учора на вул. Довженка оперативники упіймали 32-річну вінничанку, яка у дитячому візку, поклавши поруч з немовлям,  «переправляла» висушену та подрібнену коноплю та кілька шприців з якоюсь рідиною, імовірно, що з виготовленим у домашніх умовах сильним наркотиком, який називають «ханкою». Можливо, що у шприцах було щось інше, але це стане відомо лише після експертизи.
Ця наркокур'єрша раніше мала проблеми із законом. Упіймали її не випадково, а завдяки отриманій оперативній інформації.
Нині слідчі з'ясовують, де вона взяла наркотики тощо. Кримінальне провадження відкрито за провадження за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів). Їй загрожує до 5 років ув'язнення.

А днем раніше у Вінниці упіймали 31-річного чоловіка, який намагався переправити метадон та коноплю засудженим у виправну колонію № 86. Наркотики були у згортках з фольги. Їх він перекинув через тюремний паркан. У цей момент його й затримали. Йому загрожує більш суворе покарання, ніж вищезгаданій жінці з коляскою, бо інкримінують ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво,виготовлення,придбання,зберігання,перевезення чи пересилання наркотичних засобів,психотропних речовин або їх аналогів). За цією статтею закон передбачає до 10 років позбавлення волі.


 

Юрій Ярмощук

25 травня, 2018