Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраці

Новини Вінниці / Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраці

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 30 листопада спільно з директором Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталею Заболотною і головою постійної комісії обласної Ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Ларисою Білозір зустрівся з активними та ініціативними лідерами студентського самоврядування навчальних закладів Вінниччини.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій 30 листопада спільно з директором департаменту соціальної та молодіжної політики Наталею Заболотною і головою постійної комісії облради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Ларисою Білозір зустрівся з активними та ініціативними лідерами студентського самоврядування навчальних закладів Вінниччини.

Вітаючи делегатів Студентської ради з початком нової каденції діяльності консультативно-дорадчого органу, керівник облдержадміністрації відзначив, що останній рік спільної з молоддю роботи був особливим.

«Ми вперше за тривалий час спробували відпрацювати механізми, які б давали можливість реалізувати реальні, конкретні справи. За цей рік впроваджено низку ініціатив та проектів, підписано декларацію про молодіжну співпрацю зі Свьєнтокшиським воєводством. Я вважаю, що основне завдання влади полягає у формуванні сприятливого середовище. І, насправді, від вас залежить дуже багато, тому що ми разом формуємо це середовище для молоді»,- зауважив Валерій Коровій.

Водночас голова облдержадміністрації інформував учасників зібрання про виклики, які стоять сьогодні перед державою та регіоном, а також про стан соціально-економічного розвитку Вінниччини.

«Ці випробування, через які проходить український народ, кожен з нас, я переконаний, Господь Бог дає, щоб ми стали сильнішими. Щоб могли цінувати те, що ми робимо, що маємо, щоб могли впевнено дивитися в завтрашній день», - зазначив Валерій Коровій.

Разом з тим, він торкнувся питання впровадження у Вінницькій області правового режиму воєнного стану, пояснивши студентській молоді, в чому суть цього режиму та за яких умов застосовуються обмеження.

«З травня 2017 року із впровадженням режиму безвізу відкрилися не лише можливості переміщення в країни ЄС – змінилася ситуація на ринку праці. Український бізнес був не готовим до цього, адже звик працювати в умовах закритого ринку зайнятості, тоді як тепер ринок став набагато конкурентнішим і значно ширшим. Трудова міграція різко підняла вимоги до українського бізнесу щодо ефективності його діяльності та виплати заробітної плати», - підкреслив Валерій Коровій.

Одним зі шляхів вирішення цієї проблематики, за словами керівника ОДА, є залучення в область інвестиційного ресурсу, який давав би можливість створити високооплачувані конкурентні робочі місця для молоді. І саме над цим працює сьогодні владна команда Вінниччини.

«В нас реалізується низка дуже потужних інвестиційних проектів. Це і друга черга проекту «Миронівського хлібопродукту», за результатами якого в цілому буде створено 9 тисяч робочих місць. Працюємо також над проектом з поглибленої переробки кукурудзи у Гнівані. Найголовніше: навколо таких точок економічного зростання через своєрідний мультиплікатор потім формується інша сфера бізнесу. А це знову ж таки нові робочі місця, - наголосив Валерій Коровій. - Цього року компанія UBC-group запустила новий сучасний завод по виробництву холодильного обладнання. В наступному – в область входить компанія HEAD. Але для того, щоб це все працювало, ми повинні мати конкурентні знання і конкурентну робочу силу. Тому дуже зацікавлені і максимальною мірою намагаємось розвивати напрямки підготовки за технічними та інженерними спеціальностями».

За інформацією Вінницької ОДА.

Новини Вінниці / Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраціНовини Вінниці / Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраціНовини Вінниці / Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраціНовини Вінниці / Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраціНовини Вінниці / Молодь Вінниччини під час зустрічі із Валерієм Коровієм обговорила виклики сьогодення та перспективи співпраці
admin

30 листопада, 2018