«Мівіна» від «Слуги народу». Вінницьке меню

Новини Вінниці / «Мівіна» від «Слуги народу». Вінницьке меню

Ноунейми, консервовані котлети та зашкварені їжаки. Не надто смачно.

«Зробимо стару систему влади разом!» - це не гасло колишніх регіоналів. Це реальне гасло кандидата по 11 округу від партії «Слуга народу» Максима Пашковського. Ми припускаємо, що це може бути просто безглуздо написана фраза людини без політичного досвіду або його «технологів». А можливо, то обмовка по Фрейду.

Тим не менш, суповий набір, з якого новоприхильники Зеленського пропонують вінничанам приготувати страву «мажоритарники Вінниччини» не сильно радує. По-перше, через наявність у цьому проднаборі консервів Григорія Калетника, а по-друге, якістю самих кандидатів, які або вже відомі своїми «подвигами», або взагалі мало кому відомі, окрім спонсорів та родичів.

Тож, ноунейми, консервовані котлети та зашкварені їжаки. Не надто смачно.

 

11 округ – Максим Пашковський.

Засновник соціального проекту "Юридична клініка "Швидка юридична допомога". Робить чималий акцент на захисті ІТ-бізнесу, який так любий Володимиру Зеленському. Пашковський вважає, що якщо привезти у Вінницю десять тисяч «айтішників», то місцевий малий і середній бізнес «взлетять». У повітря?

 

 

12 округ - Анатолій Драбовський

Важковаговик серед нових облич. В прямому сенсі. Ректор Вінницького кооперативного інституту та віце-президент Вінницької обласної федерації важкої атлетики.

Цікаво, що саме Драбовський є єдиною точкою дотику у списку фальшивого Зе-діяча Сергія Кармаліти і реальним списком «Слуги народу». Власне, Драбовский так оспівував політичного пройдисвіта, який досі представляється як член команди Зеленського, про якого у самій команді нічого і не знають: «Знайомий з Сергієм Кармалітою приблизно 15 років. Знаю його як людину, яка зробила самого себе. Харизматичний, відомий Вінницький бізнесмен, у свій час почав займатися політичною, громадською діяльністю, був депутатом Вінницької міської ради. На його підприємствах студенти Вінницького кооперативного інституту проходять практику, стажування, здобуваючи такий необхідний практичний досвід під час свого навчання. Сергій Кармаліта користується авторитетом у вінничан. За такими людьми майбутнє Вінниці та України…»

У 2002 і 2010 роках Анатолій Драбовський балотувався до Вінницької міської ради. Безуспішно.

 

13 округ – Юрій Максименко

Наразі є депутатом Вінницької міськради від "Самопомочі". В 2016-му він увійшов в топ найбідніших депутатів міськради від "Чесно", не дотягнув 2 тис. до мінімалки за рік, жив з грошей, які давали батьки.

Серйозно. Депутат так і відповів на запитання, як йому вдається прожити на суму меншу за 2 000 грн/міс: «Так і живу. Допомагають батьки. Всі ми під Богом ходимо».

До речі, і в декларації за 2018 рік Юрій Максименко вказав, що він, його дружина та син жили на менше, ніж 5 тисяч гривень за місяць – зарплатні Максименка від облтеплоенерго.

Цей випускник аграрного не пов'язаний напряму із Григорієм Калетником, проте своїми голосуваннями у міськраді повністю і абсолютно підтримує всі рішення більшості. Тож, нове обличчя і опозиціонер із Максименка – сміх та й годі.

Цікаво, що офіційно Максименко є Головою громадського об’єднання СХІД-ЗАХІД. Проте жодної організації із подібною назвою і керівником Юрієм Максименко знайти не вдалось. Разом з тим Максименко є власником 50% у ТОВ «Надійні перспективи» та засновником ГО «Надійні перспективи». До речі, останню він заснував разом із дружиною, з якою, як виявляється, вони живуть не просто на 5 тисяч гривень на місяць, але і у окремих квартирах: МАКСИМЕНКО ЮРІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ проживає по вул. НЕКРАСОВА, будинок 26, квартира 19, його дружина  МАКСИМЕНКО ІННА АНАТОЛІЇВНА – по вул. С. ЩЕДРІНА, будинок 12.

Зрозуміло, що Максименко бреше у своїй декларації. Але то справа для НАБУ. А також і для виборців, які мають дати оцінку чесності цього «нового обличчя».

До речі, іншим співзасновником ТОВ «Надійні перспективи Вінниччини», яке зареєстровано вдома у Максименка є депутат Вінницької облради від «Самопомочі» Ірина Колесник, яка є також кандидатом по 13 виборчому округу, але вже від партії «Голос».

Отака вона, політична боротьба двох однопартійців і співзасновників бізнесу, які йдуть кандидатами у нардепи по одному округу від різних партій.

 

14 округ – Ірина Борзова

Підприємець, голова й засновниця Благодійного фонду та ГО "Всеукраїнське об'єднання Розвиток".  Також Борзова -  дружина нинішнього в.о керівника ДУС і донька колишнього помічника Олександра Маслякова по АМІК, а тепер керівника "Ліги сміху" Наума Барулі.

Програма "Наші гроші" встановила, що в 2016 році Сергій Борзов безоплатно отримав у власність від відомства, яким керував, квартиру в центрі Києва на бульварі Лесі Українки площею 187,9 кв. м вартістю не менше 10 млн грн.

Також журналісти встановили, що Борзова володіє фірмою Профіль-Н в області ресторанного бізнесу, яка зареєстрована в місті Судаку на території анексованого Криму. Фірма переоформлена відповідно до вимог російського законодавства, а за даними податкової РФ, у 2016 році фірма Борзової отримала 600 тисяч рублів прибутку.

Серед зареєстрованих кандидатів по 14 округу є і колишня керівниця обласного Зе-штабу Світлана Лутковська. Вона досі працює в Національному аграрному університеті, де почесним президентом є Григорій Калетник. Наразі Лутковська балотується як самовисуванка.

 

15 округ - Віталій Пращук

Учасник бойових дій -  так його представляє сайт партії.

Проте на деяких сайтах зазначається, що він нібито був задіяний у оборудках Міноборони. Можливо, це злі язики наговорюють. Ще він очолює фірму, діяльність якої припинена. А найцікавіше, що кандидат ніяк не може поладнати з дружиною. Подружжя судиться через взаємні звинувачення, підпали авто, тощо. Відомо, що Пращук проживає у Києві, а на малу батьківщину навідується по кілька разів на рік. 

Разом з тим, Пращук закінчив Харківський економіко-правовий університет за спеціальністю «Правознавство» та Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління».

Стати студентом «національної академії» непросто і не кожному українцю доступно. Особливо, «ноунейму». Тож, чий джокер Віталій Пращук – ще доведеться відгадати.

Пращук Віталій Юрійович, повний тезка кандидата від «Слуги народу» був помічником у нардепа 6 скликання Василя Потапова (Партія Регіонів).

 

16 округ - Таїса Томляк

Ще одна людина, яка пов’язана із аграрним вузом Калетника. Томляк працює начальником юридичного відділу у Вінницькому національному аграрному університеті.

Ось на вже видаленій сторінці з сайту ВНАУ «Первинна профспілкова організація працівників ВНАУ сердечно вітає Томляк Таїсу Сергіївну зі створенням нової молодої родини».

Власне, якщо вірити Реєстру адвокатів України, Томляк отримала ліцензію лише рік назад. До цього вона сумлінно працювала у вузі Калетника:

Народилася 08 червня 1992 року.

У 2014 р. закінчила Київський університет права Національної академії наук України спеціальність «Правознавство», спеціалізація «Суд. Прокуратура. Адвокатура.» кваліфікація юрист.

Асистент, адвокат.

Науково-педагогічний стаж – 3 (три) роки. Працюю на кафедрі права асистентом з 2015 року. Маю 8 (вісім) років юридичного стажу. З серпня 2018 року займаюсь адвокатською діяльністю.

Основними напрямами наукових досліджень є актуальні проблеми земельного, трудового та цивільного права, адміністративного, цивільного та господарського процесів.

Викладаю дисципліну «Правознавство».

У 2017 році Таїса Томляк представляла інтереси ВНАУ у судах щодо власності землі у Агрономічному. Власне, забігаючи наперед, не тільки ця фігурантка «битви за Агрономічне» на боці вузу Калетника стала кандидаткою у нардепи. Там відзначився ще і кандидат з округу №18.

 

17 округ - Коваль Олександр

Довірена особа кандидата в президенти Зеленського на виборах у 2019 році. Все. Заслуги цього кандидата на цьому завершені. Відомо, що Коваль - вінничанин, закінчив Вінницький національний технічний університет за спеціальністю «Інженер-механік».

 

18 округ – Павло Довгань

Чи не найцікавіший округ. Тут балотується сам Григорій Калетник. А також Павло Довгань - заступник директора з науково-дослідної роботи в науково-дослідному господарстві «Агрономічне». Голова комітету із соціальних питань Студентської ради Вінниччини. Чи варто говорити, що юнак закінчив Вінницький національний аграрний університет за спеціальностями «Облік та оподаткування» і «Менеджер підприємств, установ, організацій та їхніх підрозділів»?

Як ми вже писали у ситуації із Томляк, кандидат від «Слуги Калетника» активно виступав за те, щоб сотні гектарів землі села Агрономічне залишились в університету для дослідів, насправді в управлінні Григорія Калетника.

https://www.youtube.com/watch?v=z9IJ-RgdmNo

Як вказує сайт VinMedia, Павло Довгань - у складі вченої ради ВНАУ. Щоправда, незрозуміло, при якій посаді.

з нардепом Андрієм Шиньковичем

Джерело: VinMedia