Міністерство позбавило вінницьку спортивну школу ім.Рябчинської статусу спеціалізованої. В управлінні фізичної культури і спорту ОДА кажуть, що директор не на своєму місці

Новини Вінниці / Міністерство позбавило вінницьку спортивну школу ім.Рябчинської статусу спеціалізованої. В управлінні фізичної культури і спорту ОДА кажуть, що директор не на своєму місці

Директор комунального закладу "Вінницька обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з веслування імені Юлії Рябчинської" В’ячеслав Настюк не відповідає займаній посаді. Принаймні такий негативний висновок надало управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації на комісію оцінки діяльності керівників комунальних підприємств та установ .

Директор комунального закладу "Вінницька обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з веслування імені Юлії Рябчинської" В’ячеслав Настюк "не відповідає займаній посаді". Принаймні такий негативний висновок надало управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації на комісію оцінки діяльності керівників комунальних підприємств та установ . 
Як розповів NaПарижі начальник профільного управління Сергій Чернявський, зауваження керівнику спортивної школи робилися протягом трьох останніх років. Торік через те, що він не справляється із своєю роботою та не розвиває школу, забрали 50%-у надбавку до зарплати. 

"Це було своєрідне попередження комісії з оцінки діяльності керівників комунальних підприємств та установ.  Висновки В’ячеслав Настюк не зробив. А в грудні 2017 року  Міністерство молоді та спорту за результатами роботи протягом  трьох років позбавило школу  вищої  категорії  та забрало статус спеціалізованої. Для колективу ДЮСШ ім. Рябчинської - це означає мінімум мінус 15% в заробітній платі . І це при тому, що школа єдина, в якої є своя база", - каже Сергій Чернявський. 

Звільнити із посади директора може лише обласна рада. Посадовець зазначає, що управління  фізичної культури і спорту облдержадміністрації підготує відповідне звернення до вінницьких депутатів. Спортивну школу ж будуть розвивати, плани амбітні. За три роки на її базі планують збудувати, зокрема сучасний спортивний комплекс та  готель.

"Виготовлювали проектно-кошторисну документацію, домовлялися за фінансування.  Плануємо збудувати спортивний комплекс і готель, окремий харчоблок. Згодом тут можна буде провести кілька міжнародних змагань і отримати статус центру олімпійської підготовки", - розповів  Сергій Чернявський.

Загалом коштуватиме усе задумане 100 мільйонів гривень. Частина коштів буде з обласного бюджету, інша із з Державного фонду регіонального розвитку.