Меру Могилева-Подільського вінницькі правоохоронці повідомили остаточну підозру

Новини Вінниці / Меру Могилева-Подільського вінницькі правоохоронці повідомили остаточну підозру

В прокуратурі Вінницької області заявляють про те, що на розслідування відносно мера Могилева-Подільського Петра Бровко перебуває «на завершальному етапі». Посадовцю повідомлено «остаточну підозру» в одержанні неправомірної вигоди. Попри ці заяви його винуватість має визначити суд. З тих матеріалів справи, що розкривають правоохоронці, можна констатувати, що прямих доказів провини міського голови немає.

В прокуратурі Вінницької області заявляють про те, що розслідування відносно мера Могилева-Подільського Петра Бровко перебуває «на завершальному етапі». Посадовцю повідомлено «остаточну підозру» в одержанні неправомірної вигоди. Попри ці заяви його винуватість має визначити суд. З тих матеріалів справи, що розкривають правоохоронці, можна констатувати, що прямих доказів провини міського голови немає.

Нагадаємо, передісторію. У січні 2019-го працівниками прокуратури Вінницької області та управління захисту економіки ДЗЕ НП України у Вінницькій області задокументовано факт одержання посадовцями Могилів-Подільської міськради неправомірної вигоди в сумі $7,5 тисяч за передачу у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову.

Через гучну справу, після проведення першочергових слідчих дій та зібрання доказів, міському голові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

У прес-службі прокуратури Вінницької області уточнюють, що у ході слідства вдалося  зібрати відомості про додаткові факти вчинення мером кримінальних правопорушень. Так, зокрема, нібито є підстави вважати, що, внаслідок самоправних дій мера Могилева-Подільського у 2017 році змінено штатний розпис міської ради, що призвело до припинення бюджетного фінансування одного із відділів та, як наслідок, до не виплати заробітної плати поновленим за рішенням суду працівникам на суму понад 550 тис. гривень.

А 18 липня Могилів-Подільському міському голові повідомлено про кінцеву підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 356 (самоправство), ч. 3 ст. 368 КК України. Сторона обвинувачення зібрала всі докази для надання можливості ознайомлення з ними стороною захисту та скерування обвинувального акту до суду. 

Зазначимо, що у січні гроші передавалися не безпосередньо меру, а іншому посадовцю… Так чи інакше, а всі крапки має розставити суд.