Мерії Вінниці пропонують залучити «муніципалів» для боротьби з міськими «оленями»

Новини Вінниці / Мерії Вінниці пропонують залучити «муніципалів» для боротьби з міськими «оленями»

Вінничанин Віталій Антонюк пропонує міськраді надати функції інспекторів з паркування співробітникам КП «Муніципальна поліція». Він вважає, що таким чином можна позбутися «оленів», які «не здатні паркуватися як люди». Для Вінниці тема парковки є нагальною, особливо у центрі міста та біля ринків. Наразі її лише спробують вирішувати, тому петицію вінничанина доволі жваво підписують.

Вінничанин Віталій Антонюк пропонує міськраді надати функції інспекторів з паркування співробітникам КП «Муніципальна поліція». Він вважає, що таким чином можна позбутися «оленів», які «не здатні паркуватися як люди». Для Вінниці тема парковки є нагальною, особливо у центрі міста та біля ринків. Наразі її лише намагаються вирішувати, тому петицію вінничанина доволі жваво підписують.

Петицію щодо інспекторів з паркування опубліковано лише 19 березня, а вона вже зібрала третину від необхідних 350 електронних підписів. Зокрема в ній йдеться про те, що «майже рік тому був підписаний та опублікований Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів" https://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2262-Viii який вступив в силу ще 27 вересня 2018 року 
Документ передбачає створення "Інспекторів з паркування", які будуть притягувати до адміністративної відповідальності власників ТЗ (транспортних засобів).

«І хоча, як зазначає автор петиції, є об'єктивні проблеми з фото-, відеофіксацією порушень парковки та інспектори могли б уже зараз притягувати до відповідальності (або хоча б умовно попереджати водіїв які порушують правила стоянки)».

Він наводить приклади, як закон починає працювати в «більш європейських» містах (з географічної точки зору, звісно ж): 
Луцьк https://www.youtube.com/watch?v=-mOV1llsYeE 
Львів https://www.youtube.com/watch?v=WIqtUzxECqo 

За словами вінничанина, «в найближчій перспективі це можливо дасть невеличкий електоральний мінус, та в довгостроковій виграє і місцева громада і керівництво міста». Він переконаний, що «на поліцію посилатись не варто - у них і так постійно не вистачає людей, та немає можливості закупити евакуатори», до того ж «закон перекладає обов'язки слідкувати за парковкою на місцеві органи самоврядування».

«Давайте утремо носа Луцьку та Львову і покажемо приклад для решти України та уже на найближчій сесії щось придумаємо і надамо повноваження інспекторів з паркування так званій "муніципальній поліції", а також закупимо потрібну кількість евакуаторів, конфіскаторів чи хоч телепортів щоб навести лад з оленями які не здатні паркуватись як люди», - вказує В. Антонюк.

Приклади таких вінницьких «оленів» він додає до петиції. 

Макс Мельник

22 березня, 2019