Мерії Вінниці батьки дітей з обмеженими можливостями скаржаться на проблеми з видачею памперсів та пропонують альтернативу

Новини Вінниці / Мерії Вінниці батьки дітей з обмеженими можливостями скаржаться на проблеми з видачею памперсів та пропонують альтернативу

Вінничанка Ірина Бобровська опублікувала петицію до міськради, в який зазначає, що існує проблема з памперсами для дітей-інвалідів. Начебто їх забезпечують, але у медзакладах видають із затримкою, менше потреби, а нерідко ще й ті, на яких у дітей алергія. Тому жінка пропонує застосувати досвід інших міст і у Вінниці давати батькам гроші, а вони вже самі підберуть предмети гігієни.

Вінничанка Ірина Бобровська опублікувала петицію до міськради, в який зазначає, що існує проблема з памперсами для дітей-інвалідів. Начебто ними забезпечують, але у медзакладах видають із затримкою, менше потреби, а нерідко ще й ті, на яких у дітей алергія. Тому жінка пропонує застосувати досвід інших міст і у Вінниці давати батькам гроші, а вони вже самі підберуть предмети гігієни.

Відповідна петиція опублікована 16 серпня.

«Не всім підходять памперси саме того виробника, що пропонує медична установа, - вказує авторка петиції, пояснюючи, що у дітей можуть бути алергічні реакції на продукцію того чи іншого виробника.  - До того ж памперси видаються далеко не тій кількості, яка потрібна дитині, і з великою затримкою».

Вона зазначає, що «мають видавати у кількості потреб дитини (4-5шт), по факту видають 1 шт. на добу (іноді і менше), що критично не вистачає». За словами жінки, «батьки неодноразово скаржились на якість памперсів, на невідповідність з розмірами, на несвоєчасну видачу, але безрезультатно», а при проведенні тендеру на закупівлю памперсів, представники від батьків та громадських організацій відсутні. 

«Перші місяці року у більшості поліклінік взагалі не видають памперси, та за ці місяці їх не компенсують», - продовжує перераховувати недоліки існуючої системи вінничанка. 

У петиції вона просить, щоб «не медичний заклад видавав памперси», а замість цього «батькам надавалась грошова компенсація на придбання памперсів» із розрахунку «3-4 пачок на місяць, щоб батьки могли придбати на свій розсуд памперси саме того виробника, які найкраще підходять конкретній дитині та коли в них є потреба».