Мера Бровка, який перебуває під нічним домашнім арештом, суд відсторонив від посади

Новини Вінниці / Мера Бровка, який перебуває під нічним домашнім арештом, суд відсторонив від посади

Сьогодні, 18 лютого, Вінницький міський суд відсторонив від посади міського голову Могилева-Подільського Петра Бровка, якого підозрюють у хабарництві. На роботу він не ходитиме поки триватиме досудове розслідування, до 8 квітня 2019 року.

Сьогодні, 18 лютого, Вінницький міський суд відсторонив від посади міського голову Могилева-Подільського Петра Бровка, якого підозрюють у хабарництві. На роботу він не ходитиме поки триватиме досудове розслідування, поки що до 8 квітня 2019 року.

Як повідомили у прес-службі Вінницького міського суду, клопотання про відсторонення сторона обвинувачення мотивовала тим, що наразі проводиться досудове розслідування кримінального провадження передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Зокрема, за версією слідства, користуючись службовим становищем, мер домовився з начальником земельного відділу про отримання неправомірної вигоди у розмірі 15000 тисяч доларів від чоловіка, аби виділити йому земельну ділянку під забудову. У свою чергу, майбутнім забудовником частину коштів на загальну суму 7500 тисяч доларів уже було передано за призначенням.

Ймовірно, що сторона обвинувачення вважає, що, перебуваючи на посаді, міський голова заважатиме забудовнику чи вчинятиме тиск на постраждалу особу, а вдома ні.

Нагадаємо, на День закоханих, 14 лютого, суд відправив мера Могилева-Подільського Бровка під нічний домашній арешт.