Мер Жмеринки, якому висловили недовіру, закликав своїх прихильників вийти на акцію "без зброї", а депутатів, які відправили його у відставку, скласти повноваження

Новини Вінниці / Мер Жмеринки, якому висловили недовіру, закликав своїх прихильників вийти на акцію "без зброї", а депутатів, які відправили його у відставку, скласти повноваження

Сьогодні, 24 травня, у Жмеринці протистояння двох таборів, прихильників та противників міського голови Анатолія Кушніра, якому два дні тому депутати висловили недовіру. Так, під міською радою о 12 годині запланована акція протесту. Її учасники анонсували блокування будівлі міськради, де на 14 годину запланована сесія, на якій обиратимуть новий виконавчий комітет. Про це організатори мітингу написали у створеній групі підтримки Анатолію Кушніру у Facebook.

 

Сам Анатолій Кушнір на своїй сторінці у Facebook виклав відеозвернення у якому закликав своїх земляків прийти на акцію, однак не піддаватися на провокації та виконувати його «команди».

«Я бачу, що у вас терпець вривається. Я Вас дуже прошу, коли ви прийдете до міської ради, ні в кого не має бути колючих, ріжучих предметів, зброї, арматури. Ставлення повинно бути надзвичайно толерантним, яке було під час Революції Гідності, коли говорили тільки слова ввічливості. Я буду координувати всі дії і прошу, щоб ви виконували чітко мої команди, без агресії, зневаги та неповаги», - сказав Анатолій Кушнір.

Звернувся міський голова і до 26 депутатів, які 22 травня розпустили виконком і відправили його у відставку.

«Депутати, які зрадили своїх виборців… Ви маєте скласти депутатські повноваження самі. Напишіть заяви, складіть повноваження і підіть з миром, з Богом і більше ніколи не мучте нашу громаду, не заважайте розвиватися», - зазначив А.Кушнір.

Нагадаємо, А. Кушнір прокоментував рішення своїх колег про його відставку і заявив, що то була не сесія Жмеринської міськради, а «сходняк».