Мер Жмеринки Анатолій Кушнір, якого депутати відправили у відставку, у вівторок планує вийти на роботу

Новини Вінниці / Мер Жмеринки Анатолій Кушнір, якого депутати відправили у відставку, у вівторок планує вийти на роботу

У Жмеринці ситуація доходить до абсурду. В результаті «перевороту»,який зробили 26 депутатів сесії міської ради , тепер у місті є мер Анатолій Кушнір, якого обрали на виборах і виконуючий обов`язки мера Юрій Світлак, секретар, якому 22 травня обранці довірили керівництво, також у місті залізничників від учора два «комплекти» заступників міського голови. Обидві сторони вважають себе легітимною владою.

Останні дні на Вінниччині найтоповіша теми - ситуація у Жмеринці, яка доходить до абсурду. В результаті «перевороту», який зробили 26 депутатів сесії міської ради, тепер у місті є мер Анатолій Кушнір, якого обрали на виборах, і виконуючий обов`язки мера Юрій Світлак, секретар міськради, якому 22 травня обранці довірили керівництво. Також у місті залізничників від учора два «комплекти» заступників міського голови. Обидві сторони вважають себе легітимною владою.

Зокрема вчора, 24 травня, у приміщення Жмеринської міської ради відбулася позачергова 39 сесія, на яку прийшли 22 депутати. В ході засідання Станіслава Ніколайчука було обрано новим першим заступником міського голови, заступником було затверджено Володимира Твердохліба, а Ольга Боровська, згідно рішення депутатського корпусу, на посаді заступника міського голови займатиметься гуманітарними питаннями. Крім того, обранці затвердили оновлений персональний склад виконкому у кількості 21 жмеринчанина.

Як розповів журналісту NaПарижі секретар міськради, а сьогодні в.о. міського голови Юрій Світлак, напруга у Жмеринці зменшується, виконавчий комітет працює у звичному режимі. На роботу не з’явилися ті, хто у відпустці, або ж на лікарняному. Посадовець запевняє рішення депутатів є законним і їх потрібно виконувати.

 «Депутати міської ради на багаточисленні звернення громадян міста та колективів визнали роботу мера та його заступників незадовільною і висловили недовіру міському голові. Анатолій Петрович просто не може зрозуміти, що міська рада - це не його особиста фірма, а колегіальний орган. І рішення депутатів є обов’язковим. Сьогодні у міській раді все добре , спокійно, ніхто нікого не звільняє. Всі як працювали, так і працюють, навіть краще» , - розповів Юрій Світлак.

Натомість за словами Анатолія Кушніра, «картина» того, що відбувається у міській раді, зовсім інша, а самі жмеринчани готуються до пікетів.

«Ситуація в цілому у виконавчому комітеті жахлива. Якщо надалі буде продовжуватися те, що зараз відбувається, може так статися, що всі працівники розрахуються в один день. Атмосфера непроста. Вчора сесійну залу і не тільки заполонили молодики спортивної статури. Там і їли, і грали в карти, а через вікно викидали сміття. Громада знову хоче виходити на мітинги, але я переконую їх, що на свята це не потрібно робити. І вважаю, що на вівторок питання буде вирішене», - розповів NaПарижі Анатолій Кушнір.

Мер переконаний, що у вівторок він знову займе крісло очільника міста і працюватиме там до завершення каденції.

«Думаю, що громада мені підготує робоче місце , адже саме жмеринчани є моїм роботодавцем. Зараз мій кабінет захопили, але люди підготують робоче місце і я прийду, почну працювати, як діючий мер міста. На акції, яка відбулася 24 травня, я ні від кого не почув, що я - не міський голова», - уточнив Анатолій Кушнір.

Взагалі ситуація, яка сталася у Жмеринці, пішла на користь, адже показала «хто є хто».

«По-перше, відбулося велике очищення. По друге, це урок для громади, щоб знали, за кого голосувати на виборах, і приклад для України», - каже Анатолій Кушнір.

У Жмеринці продовжують збирати підписи за відкликання місцевих депутатів "за народною ініціативою". На сьогодні у місті створено ініціативну групу по їх збору.

Фото жмеринської газети із сторінки у Facebook.