Мер Вінниці Моргунов розповів про «теплий» кредит для дитячих закладів

Новини Вінниці / Мер Вінниці Моргунов розповів про «теплий» кредит для дитячих закладів

«Ревізія» дошкільного закладу, якій утеплюють, залишила міського голову Вінниці Сергія Моргунова задоволеним. За його словами, втрати тепла цієї зими зменшаться втричі. Також він нагадав про амбітні плани утеплити 16 дитячих закладів і кредит, який для цього взяло місто.

«Ревізія» дошкільного закладу, якій утеплюють, залишила міського голову Вінниці Сергія Моргунова задоволеним. За його словами, втрати тепла цієї зими зменшаться втричі. Також він нагадав про амбітні плани утеплити 16 дитячих закладів і про кредит, який для цього взяло місто.     

Як зазначив у Facebook очільник міста, «дитячий садочок №30, що на вул. 600-річчя, один із закладів, де ми розпочинаємо комплексне утеплення цього року». Аби пришвидшити процес тепло модернізації, за словами С. Моргунова, «залучили додаткові кредитні ресурси – 249 млн грн».

«За два роки плануємо утеплити 11 ДНЗ та 5 шкіл у рамках цього проекту. Завдяки економії при проведенні відкритих торгів, додали два об’єкти. Безпрецедентний крок для Вінниці за масштабами робіт! До переліку потрапили саме ті заклади, які найбільше «гріли повітря», а заощаджені за рахунок зменшення витрат на енергоносії кошти спрямуємо на осучаснення шкіл та садків», - написав міський голова.

Він зазначив, що «паралельно розпочата реконструкція ще чотирьох дошкільних закладів у різних районах міста - № 16, 18, 26, 42 та школах №№1,2», а «за останні 4 роки вже утеплені 18 освітніх закладів».

Макс Мельник

5 вересня, 2019