Маленькій вінничанці, яка має рідкісну недугу, зробили унікальну операцію

Новини Вінниці / Маленькій вінничанці, яка має рідкісну недугу, зробили унікальну операцію

Українські стоматологи провели унікальне оперативне втручання 7-річній пацієнтці з Вінниці, хворій на прогерію – синдром Хадчінсона-Ґілфорда. Ірина Химич єдина в Україні дівчинка, в якої діагностували це рідкісне генетичне захворювання. У результаті хвороби за рік пацієнтка старішає на 8-10 років. ЇЇ шкіра, системи органів, зуби та волосся вказують на вік літньої людини.

Українські стоматологи провели унікальне оперативне втручання 7-річній пацієнтці з Вінниці,  хворій на прогерію – синдром Хадчінсона-Ґілфорда.
Ірина Химич єдина в Україні дівчинка, в якої діагностували це рідкісне генетичне захворювання. У результаті хвороби за рік пацієнтка старішає на 8-10 років. 

Досвід лікування хворих з діагнозом прогерія має лише науково-дослідницький фонд - Progeria Research Foundation, що у Бостоні (США). Саме туди поїде пацієнтка на лікування вже на початку жовтня. Сьогодні дівчинка потребувала термінової комплексної та складної допомоги стоматологів. Стоматологічна клініка Ярослава Заблоцького взялася за складне лікування зубів дівчинки на безкоштовній основі.

До оперативного втручання лікарі готувались понад місяць, адже подібна операція в Україні проводиться вперше.

Про рідкісну страшну хворобу та унікальну операцію - у телевізійному сюжеті.


 

Юрій Ярмощук

3 серпня, 2018