«Малчі, ***, хахол ***, я тєбя, ***, заріжу ***...»: відео скандалу у селі під Вінницею виявило місцевих колаборантів

Новини Вінниці / «Малчі, ***, хахол ***, я тєбя, ***, заріжу ***...»: відео скандалу у селі під Вінницею виявило місцевих колаборантів

«Малчі, ***, хахол ***, я тєбя, ***, заріжу ***...»… «Какая Украіна, ми в Украінє живьом...?»… У селі Некрасове Вінницького району знайшлись колаборанти. Коли їм односельці зробили зауваження, то почули доволі дивні висловлювання.

Відео конфлікту між жителями села сколихнуло мережу.

Доволі оперативно на інцидент відреагували у поліції. Очільник обласного главу Іван Іщенко, «подія наступна: родина місцевих мешканців відпочивала, слухали музику, і ви скажете - що тут поганого? Так ось, з колонок гучно лунала музика російських виконавців, які активно підтримують війну росії проти України».

«Зрозуміло, що українцям бридко таке чути, тому і двоє хлопців, проходячи повз, зробили зауваження.

А далі вибігла господиня, «любітєльніца» руських пісень, із ножем та криками: «Малчі, ***, хахол ***, я тєбя, ***, заріжу ***...!», - зазначив він.

Невдовзі приєднався її чоловік, голова сімейства та батько шістьох дітей, також з цікавими антиукраїнськими висловлюваннями: «Какая Украіна, ми в Украінє живьом...?».

Хлопці відповідали, що війна в країні, гинуть люди, але ж подружжя не розуміли чи не хотіли розуміти, тож пояснювали далі ми - у рамках кримінального провадження за підозрою у причетності до колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1). Поліція також надасть оцінку діям фігурантів - кидатися з ножем на людей - це далеко не норма у цивілізованому суспільстві.

«Ми зафіксували подію, а розслідуванням за підслідністю займатиметься СБУ. А зараз подружжя вже каються, мовляв, так поводяться, бо односельці їх ображають, чогось. Якщо ці двоє чекають «руського міра», то можу порадити не чекати. А щодо нашої молоді… то у нас зростає покоління, гідне України!», - зауважив начальник поліції.

Макс Мельник

24 вересня, 2023