Майже півтисячі писанок і дряпанок майстрів з Вінниччини представлені на Великодній виставці в ОДА

Новини Вінниці / Майже півтисячі писанок і дряпанок майстрів з Вінниччини представлені на Великодній виставці в ОДА

У холі Вінницької облдержадміністрації сьогодні, 4 квітня, відкрито Великодню виставку. Тут вінничани можуть побачити старовинні килими, зокрема один із них 1892 року. В експозиції також представлені верети, вишиті рушники, ікони та картини подільських майстрів.

У холі вінницької облдержадміністрації сьогодні, 4 квітня, відкрито Великодню виставку. Тут вінничани можуть побачити старовинні килими, зокрема один із них 1892 року. В експозиції також представлені верети, вишиті рушники, ікони та картини подільських майстрів.

На виставці представлена найбільша колекція писанок, крашанок, які майстри Вінниччини виконали в традиційних техніках чи зробили із кераміки. Серед експонатів дряпанки художника Петра Пипи із Андрушівки Погребищенського району. Він на гусячих яйцях зобразив портрети героїв Небесної Сотні. Серед них і зображення вінничан: Максима Шимка, Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського.

Представлені на виставці в ОДА і писанки, одна із них заввишки 70 сантиметрів, відомої вінницької майстрині Марини Верхової, яка вже багато років вивчає писанкарство, а особливу увагу приділяє рідним подільським розписам.

Як розповіли NaПарижі у Вінницькому обласному центрі народної творчості, який організовував виставку, неперевершені експонати вінничани зможуть побачити до понеділка, 16 квітня.