Майже два тижні у Вінниці показуватимуть кіно про права людини. У місто завітає XV Мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA

Новини Вінниці / Майже два тижні у Вінниці показуватимуть кіно про права людини. У місто завітає XV Мандрівний міжнародний фестиваль Docudays UA

У четвер, 6 грудня у Вінниці розпочинається XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Покази фільмів будуть тривати до 18 грудня у різних локаціях.

У четвер, 6 грудня, у Вінниці розпочинається XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Покази фільмів будуть тривати до 18 грудня у різних локаціях.

Серед майданчиків для показів і обговорень кінострічок – хаб «Місто Змістів», креативний простір «Артинов», ЦМС імені І. Бевза, книгарня «Є». Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з експертами та діячами культури.

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентованими в медіа.

Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок України.

Мета Мандрівного фестивалю - сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Детальніше з програмою регіональних показів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA – www.traveling.docudays.ua.