Майже 350 вінничан можуть втратити субсидію через борги за тепло і гарячу воду

Новини Вінниці / Майже 350 вінничан можуть втратити субсидію через борги за тепло і гарячу воду

Борги за комуналку тепер впливають на призначення субсидії. Державну допомогу можна втратити, якщо не розрахуватися за спожиті послуги протягом 30 днів. Про це повідомили у прес-службі Вінницяміськтеплоенерго, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 р. № 62.

Борги за комуналку тепер впливають на призначення субсидії. Державну допомогу можна втратити, якщо не розрахуватися за спожиті послуги протягом 30 днів. Про це повідомили у прес-службі  Вінницяміськтеплоенерго, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 р. № 62.

«Цією постановою були прийняті зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», зазначили у підприємстві.

Водночас у Вінницяміськтеплоенерго зазначають, що на сьогодні з підприємством не розрахувалися за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання  345 вінничан, які належать до категорії споживачів-субсидіантів.

«Для прикладу, є споживач, який отримує субсидію і вже заборгував близько 20 тисяч гривень. Загалом станом на ранок 8 лютого - заборгованість населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить 78мільйонів 871 тисяч гривень», - повідомили у прес-службі комунального підприємства вінницької міськради.