Майже 20,5 млн грн виділив Уряд для Вінниччини на придбання житла АТОвцям, сім’ям загиблих та учасникам революції Гідності: куплять 20 квартир

Новини Вінниці / Майже 20,5 млн грн виділив Уряд для Вінниччини на придбання житла АТОвцям, сім’ям загиблих та учасникам революції Гідності: куплять 20 квартир

12 червня Уряд затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом деяких категорій громадян та їхніх сімей. Загалом розподілено 554 млн грн. Із них для Вінниччини передбачено майже 20,5 мільйона гривень.

Уряд 12 червня затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення житлом деяких категорій громадян та їхніх сімей. Загалом розподілено 554 млн грн. Із них для Вінниччини передбачено майже 20,5 мільйона гривень.

Як повідомила NaПарижі директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна, цих коштів має вистачити на придбання 20-ти квартир для чотирьох категорій таких пільговиків.

Зокрема, 14 помешкань заплановано придбати для учасників бойових дій на Донбасі, які отримали інвалідність І/ІІ груп, та сімей загиблих таких УБД (для цього буде спрямовано 14,6 млн грн). Для учасників бойових дій на території інших держав, які отримали інвалідність І/ІІ груп, та, відповідно, сімей загиблих таких УБД буде придбано 4 квартири (4,1 млн грн). По одній квартирі передбачається придбати для УБД на Донбасі з числа внутрішньо переміщених осіб, які отримали інвалідність ІІІ групи (трохи більше 1 млн грн), та учасникам Революції Гідності, які отримали інвалідність І/ІІ груп або сім’ї загиблих таких учасників (672 тис грн).

За словами Наталі Заболотної, очікується, що до кінця року область отримає ще один транш на придбання житла цим категоріям пільговиків.  

Сергій Маламура

14 червня, 2019