Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)

Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)

У Вінниці в спорткомплексі «Колос» 26 жовтня відбулись змагання на Кубок області з гирьового спорту. Турнір був присвячений пам'яті майстра спорту Івана Козловського. Проходили змагання під патронатом президента обласної федерації гирьового спорту Володимира Іжевського.

У Вінниці в спорткомплексі «Колос» 26 жовтня відбулись змагання на Кубок області з гирьового спорту. Турнір був присвячений  пам'яті майстра спорту Івана Козловського. Проходили змагання під патронатом президента обласної федерації гирьового спорту Володимира Іжевського.

Цьогоріч у Кубку взяли участь 28 спортсменів із семи районів та міст Вінниччини. Серед учасників - працівники поліції та бійці Збройних Сил України. Найсильніших визначали у семи вагових категоріях. А підіймали спортсмени 32-кілограмову гирю у двох вправах (ривок і поштовх).

Як повідомляє прес-служба Вінницької обласної федерації гирьового спорту, найстаршим учасником Кубку був 57-річний майстер спорту СРСР з важкої атлетики і майстер спорту України з пауерліфтингу Василь Стрельбицький. Цікаво, що до Вінниці на змагання він приїхав із рідної Жмеринки на велосипеді.       

«Іван Козловський був моїм тренером. В юності він часто возив мене на змагання, – каже Василь Стрельбицький. – Зараз гирьовим спортом я займаюся на ветеранському рівні. Це заняття допомагає покращити фізичний стан».

У підсумку в командному заліку переміг Томашпільський район. На п’єдестал пошани підіймалися також збірні Гнівані та Іллінецького району. Господарі змагань цього разу залишилися п’ятими.   

Крім того, головний суддя Кубку області Микола Тютрін виділив кількох переможців в особистому заліку. Так, у вазі до 68 кг це Вадим Фаворит (Томашпіль), який у двох вправах (ривок і поштовх) підняв гирю загалом 120 разів. Павло Кундис із Гнівані (вага 73 кг) зробив це 150 разів. Томашпільчанин Олег Бабін (78 кг) вчергове підтвердив свій чемпіонський титул, піднявши спортивний снаряд 90 разів. У вазі до 95 кг чудово виступив його земляк Богдан Івасюк – 170 разів. А у найпрестижнішій ваговій категорії понад 95 кг переміг майор ЗСУ Олексій Кундис (Гнівань) – 182 рази.

Призери отримали не лише медалі і грамоти, але й грошові премії обласної федерації гирьового спорту.    

Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)Новини Вінниці / Майор ЗСУ Олексій Кундис з Гнівані 182 рази підняв 32-кілограмову вагу і виграв Кубок Вінниччини з гирьового спорту (ФОТО)
Сергій Маламура

27 жовтня, 2019