Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї України

Новини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї України

Найсильніші лицарі України і світу (переможці та учасники «Битви націй», - ред.) з’їхалися до Вінниці на Всеукраїнський турнір з історичного середньовічного бою пам’яті загиблого на Майдані вінничанина, Героя Небесної Сотні Максима Шимка. В обласному центрі він проходить вже вдруге. Мама майданівця бажає, щоб він став в нашому місті традиційним, адже це була мрія її сина.

Найсильніші лицарі України і світу (переможці та учасники «Битви націй», - ред.) з’їхалися до Вінниці на Всеукраїнський турнір з історичного середньовічного бою пам’яті загиблого на Майдані вінничанина, Героя Небесної Сотні Максима Шимка. В обласному центрі він проходить вже вдруге. Мама майданівця бажає, щоб він став в нашому місті традиційним, адже це була мрія її сина.

«У нашого Максима була заповітна мрія, він хотів, щоб реконструктори з усієї України з’їхалися до Вінниці і провели тут бої. Є люди, які захищають честь своєї країни, а лицарі завжди стояли на боці честі і совісті. Цього разу до нас приїхали лицарі з усієї України, ми навіть не очікували, що буде так багато людей, які приїдуть для того, щоб вшанувати пам'ять Небесної Сотні, пам'ять нашого Максима. На Майдані було 5 молодих хлопців із лицарських клубів реконструкції, які загинули. Один із них Влад Зубенко. Його довічно включали до лав збірної України, команда свідомо набирає на одного бійця менше, адже перший номер - загиблий побратим», - розповіла мама Зоя Кузьменко.

Цьогоріч на турнір приїхало 65 «лицарів» з усієї України. Крім мужніх чоловіків у боях змагається до 20 «дівчат-воїнів»

«Для України це дуже велика кількість бійців, мало  який турнір може зібрати стільки учасників. У нас найбільше бійців з Києва, Одеси, Харкова, є представники з Житомира та Кривого Рогу, ну і, звичайно, Вінниці. Зараз в нас проходить окремий турнір, але номінації входять до Всеукраїнської рейтингової серії. Всі протоколи ми передамо і в кінці року, тоді будуть визначені переможці за 9 турнірами протягом року», - розповіла представниця клубу історичної реконструкції «Аркона», одна із організаторів турніру Ольга Грабовська.

Бої тривають на площі біля колишнього театру «Росія». Лицарі, одягши на себе обладунки вагою до 25 кілограмів, змагаються хто сильніший. Поєдинки відубуваються у двох номінаціях «Щит-меч»(одиночні бої) та групові лицарські бої, окремо дівчата, окремо чоловіки.

«Бій один на один триває до поки один із лицарів не набере 10 очків. В середньому поєдинок триває від 1 хвилини до 3 хвилин. А групові бої можуть бути значно довшими. Там одне із правил - команда, яка програла, має лежати на землі. В команді переможця має хтось лишитися на ногах. Можна битися ногами, руками, боротися, використовувати зброю. Правил мінімум. Сьогодні бої у нас 3 на 3 серед дівчат і 5 на 5 серед чоловіків», - розповіла Ольга Грабовська.

Новини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї УкраїниНовини Вінниці / Лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка зібрав у Вінниці воїнів з усієї України